avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... unităţii specializate de service
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

unităţii specializate de service

Legea prevede ca pentru garantie in formular sa se specifice unitatiile specializate de service. Ce conditii legale trebuie sa indeplineasca o firma ca sa intre in aceasta categorie, unde se poate verifica ca o firma intra in aceasta categorie?

Multumesc,
Catalin
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:56, 5 Noiembrie 2018
trebuie sa fie agreata de furnizorul dispozitivelor si sa aiba un contract de service cu acesta. lista unitatilor agreate de fiecare dealer in parte se gaseste pe certificatul de garantie.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
furnizorul dispozitivelor reprezinta vanzatorul? Nu exista nici o obligatie privind o autorizare din partea producatorului?

Merci,
Catalin
legea romana obliga vanzatorul final sa asigure garantia. in consecinta, daca vanzatorul va agreaza, numele dvs va fi pe certificatele lui de garantie.
daca insa producatorul doreste sa controleze piata, el o poate face. e o chestiune comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina de tuns gazon husqvarna (online) care s-a ... bvilmosistvan bvilmosistvan Am cumparat o masina de tuns gazon Husqvarna (online) care s-a defectat. Numai comreciantul de la care am cumparat utilajul poate sa faca reparatia inj ... (vezi toată discuția)
Garantie electronice persoana juridica zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua, Am o problema cu o service-ul pentru o imprimanta achizitionata si care este in garantie. Asa cum exista Protectia consumatorului pentru persoane ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa fac reviziile la un service agreat de producator sau pot face aceste revizii la oricare service autorizat eventual rar? europencil europencil AM cumparat un autoturism de la un dealer autorizat. Mi s-a spus ca exista un document legislativ prin care se acorda posibilitatea de a face reviziile la ... (vezi toată discuția)