avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie electronice Persoana Juridica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie electronice Persoana Juridica

Buna ziua,
Am o problema cu o service-ul pentru o imprimanta achizitionata si care este in garantie.
Asa cum exista Protectia consumatorului pentru persoane fizice, exista ceva similar si pentru cele juridice?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
zimbrul68, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu. persoanele juridice sunt profesionisti, care n-au nevoie de protectie. se protejeaza prin competentele lor
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
adriandimitriu, utilizator
Și o situație ca aceasta, cum se poate aplana?

Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
daca este in garantie (conform documentelor atasate vanzarii), aveti certificat de garantie, aveti si o lista de service-uri agreate de furnizor. luati legatura cu unul din ele. daca nu aveti lista, contactati furnizorul si notificati necesitatea de a recurge la garantie. toate pe e-mail.
daca nu aveti certificat de garantie, ati cumparat fara garantie. e posibil, intre profesionisti.
sunteti deja in conflict cu vanzatorul? vorbiti de aplanare
Refuza nemotivat, zic eu, sa o repare.

Adrian Dimitriu a scris:

daca este in garantie (conform documentelor atasate vanzarii), aveti certificat de garantie, aveti si o lista de service-uri agreate de furnizor. luati legatura cu unul din ele. daca nu aveti lista, contactati furnizorul si notificati necesitatea de a recurge la garantie. toate pe e-mail.
daca nu aveti certificat de garantie, ati cumparat fara garantie. e posibil, intre profesionisti.
sunteti deja in conflict cu vanzatorul? vorbiti de aplanare

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
vanzatorul este una si aceeasi persoana cu service-ul? e ceva rar, dar poate imprimanta e una foarte speciala. incercati sa vorbiti si cu producatorul (din ce stiu, in tara nu se produc imprimante), dar solutia finala este instanta. care s-ar putea sa nu va fie favorabila.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina de tuns gazon husqvarna (online) care s-a ... bvilmosistvan bvilmosistvan Am cumparat o masina de tuns gazon Husqvarna (online) care s-a defectat. Numai comreciantul de la care am cumparat utilajul poate sa faca reparatia inj ... (vezi toată discuția)
Unităţii specializate de service moicata moicata Legea prevede ca pentru garantie in formular sa se specifice unitatiile specializate de service. Ce conditii legale trebuie sa indeplineasca o firma ca sa ... (vezi toată discuția)
Protectie firma mihailnegoita mihailnegoita Buna ziua. In primul rand, imi cer scuze daca nu postez unde trebuie. Am cumparat recent un laptop pe firma. Laptopul se afla actualmente in service-ul ... (vezi toată discuția)