avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca

Va rog mult imi puteti spune daca poate iesi o hotarare judecatoreacsa pt tutela adult cu handicap mai repede de 30 de zile daca nu avem bunuri nici eu nici sora mea cu handicap ?
Cel mai recent răspuns: Nazly , utilizator 18:36, 5 Noiembrie 2018
Buna ziua !Revin cu intrebarea mea :se poate face o cerere cu un timbru judiciar pt un certificat de grefa dupa minuta sau o cerere catre presedinte in care sa anexez motivatia pt care imi treb urgent hotararea ,chiar daca nu au trecut cele 30 de zile ?

Nazly a scris:

Multumesc !Dar pot face o cerere pt a urgenta ?daca motivez pt ce mi trebuie ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Raspunsul colegului este justificat de situatiile intalnite In practica,a devenit o exceptie motivarea unei hotarari intr un termen de 30 de zile regula fiind de cateva luni sau mai mult.Daca judecatorul priveste si aspectul uman al cauzei dvs face un efort dar greu de crezut ca intr-un termen sub 30 de zile.

da si se optine pe loc.depinde de judecatorie
Multumesc mult !

Sobolan de tomberoane a scris:

da si se optine pe loc.depinde de judecatorie

Buna ziua !Revin cu problema mea :am fost azi si am lasat o cerere la registratura pt urgentarea hotararii judecatoresti pt tutela surorii mele , aveti idee cam cat dureaza pana o primesc si daca este direct definitiva si irevocabila ? Sau ce pasi mai sunt pana la definitivare ? Va multumesc !

Nazly a scris:

Puteti fi mai explicit ?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ma indoiesc!

Dna mergeti mai bine pe varianta certificatului de grefa,faptul ca ati formulat o cerere de urgentare nu inseamna ca o sa si fie solutionata la modul si in termenul in care doriti dvs.Dupa comunicarea hotararii catre dvscurge termenul pt calea de atac prevazuta de lege si apoi puteti legaliza sentinta.In cazurile in care motivatea a durat si un an ,un an si jumatate justitiabilii au formulat n cereri dar nu a ajutat cu nimic.Probabil in 2 3 luni o sa rezolvati mai devreme este greu de crezut.

Alte discuții în legătură

Motivarea sentintei- in cat timp de la ultimul termen? macmillan macmillan Exista vreun termen privind motivarea sentintei? In 22 iulie a fost ultimul termen iar de atunci nu am primit nici o instiintare iar pe site apare doar ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza pana primesc decizia de la proces acasa doncristiano doncristiano Pe 30.03.2010 am castigat un proces cu solutie irevocabila fiind la recurs(o revedicare imobiliara asupra unui mic teren arabil). Vreau sa stiu care este ... (vezi toată discuția)
Poti da in judecata judecatoria pentru ca nu a respectat o lege? busanicoleta busanicoleta In august mi s-a luat permisul, am contestat procesul verbal, dar nu am mers nici la proces si nici nu mi-am ridicat permisul pe perioada in care s-a judecat. ... (vezi toată discuția)