avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere cim

Un salariat nu s-a mai prezentat la lucru din 3.10.2018, a fost sunat,întrebat,a motivat spunând că este in concediu medical. I s-a cerut să aducă sau să trimită concediul medical, l-a adus în 1.11.2018.Șeful său l-a pontat nemotivat pentru restul perioadei,a făcut referat, la prezentat directorului,urmând convocarea,cercetarea disciplinară,desfacerea cim. Întrebarea este:care va fi data încetării cim?Cum operez în revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 3 Noiembrie 2018
poate intra in cercetare disciplinara.Cred ca exista un regulament intern in cadrul societatii care sa prevada termenul cand angajatul trebuie sa aduca concediul medical.dupa cercetare se poate inceta CIM
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
luminita29, utilizator
Niciun regulament intern nu poate contine clauze contrare legii... Prin urmare, daca legea prevede un anumit termen de depunere, regulamentul intern nu poate prevede altul în defavoarea salariatului.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Problema e că deși a pretins că are concediu medical pe toată luna,a avut doar până în 8.10.2018, iar restul zilelor până la sfârșitul lunii sunt nemotivate. Deci, cum operez în revisal?
Încetarea contractului se va opera la data cand a avut loc ședința comisiei de disciplina.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
După cercetarea disciplinară i se va înceta cim

Alte discuții în legătură

C.i.m. Normandia Normandia Buna ziua. Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema: Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In situatia in care un angajat absenteaza nemotivat de la locul de munca i se suspenda CIM in baza deciziei emise de director, se opereaza in ... (vezi toată discuția)
Revisal si desfacerea contractului de munca MariaRamona MariaRamona Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia in care am un salariat care a absentat 3 zile consecutive? Conform Regulamentului Intern ... (vezi toată discuția)