avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Condiții contractuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Condiții contractuale

Bună! Am următoarea problema: ne-am hotărât sa ne facem o mobila la comanda, am găsit pe cineva specializat pentru asa ceva, am dat un avans destul de considerabil, ne-a fost făcut contract, ni s-au emis chitanțe pe banii respectivi, totul bine și frumos, termenul de finalizare al comenzii fiind cu o săptămână în urma. Problema este ca domnul care ne-a făcut contractul a întrat în pământ, nici urma de mobila. Întrebarea este ne vom mai putea recupera cei 10000 lei?
Cel mai recent răspuns: IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN , Avocat 19:03, 2 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara !

1. Pe latură civilă puteți solicita la instanță rezoluțiunea contractului și returnarea avansului.
2. Pe latură penală, în zona de competența a organelor judiciare, dacă acel contract a fost un simplu pretext pt a intra în posesia banilor dvs, ar putea fi incidente dispozițiile privind înșelăciunea.
3. Pt că aveți statutul de consumatori în acel contract puteți sesiza OPC

etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o firma costy19 costy19 Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa va spun oful meu,acum 3 luni de zile am dat comanda de mobila problema este ca am ramas si fara mobila si fara avansul ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Alin1521 Alin1521 Buna ziua . In anul 2018 ,in urma unui anunt pe reteaua de socializare fb,am fost contactata de cateva doamne care doreau comenzi, prin intermediul meu pe ... (vezi toată discuția)
Renuntare comanda marfa ameliee ameliee Buna ziua, Am urmatoarea situatie: - in timpul unui targ de produse desfasurat la Romexpo am platit unei firme un avans pentru niste aparate; ulterior, ... (vezi toată discuția)