avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua am si eu o intrebare :Mama a decedat si tata a devenit proprietarul apartamentului,noi fiind copii lor avem vreun drept?PS:Suntem majori si avem si copii.Astept raspuns.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 10:21, 3 Noiembrie 2018
Buna ziua! Bineinteles. Pentru cota ce o detinea mama dvs.veniti si dvs.la mostenire. Tatalui dvs ii revine 1/4 din cota de 50% din apartament,ce o detinea mama dvs., in calitate de sot supravietuitor. La aceasta se mai adauga si jumatatea lui. Dvs, in calitate de copii, aveti de impartit restul, in functie de cati frati sunteti, adica impartiti 3/4 din 50% din apartament.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat
Buna ziua,
La decesul mamei trebuie dezbatuta succesiunea.
Daca apartamentul este cumparat de ambii parinti, in timpul casatoriei, tatal va primi 5/8 din intreg si copiii cuplului impart 3/8 din intreg in parti egale.
Mergeti la notar si dezbateti succesiunea.
Daca nu va intelegeti CIVILIZAT atunci mergeti in instanta.
Dezbateti succesiunea la notar cat mai repede, daca exista intelegere din partea tatalui, evident. Succesiunea se poate dezbate oricand, insa daca o faceti in termen de 2 ani, sunteti scutit de plata impozitului catre stat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Cristina0098 Cristina0098 Buna ziua ma intereseaza daca pot face partajul casei cu mama tatal este decedat iar eu cu mama nu mai putem locui impreuna ...ce actiuni pot face pentru a imi ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament 3 mostenitori DULCEATAMICHELLE DULCEATAMICHELLE Familia noastra se compune din mama si 2 frati. tatal a murit in urma cu 18 ani si nu s-a facut succesiunea unui apartament de 4 camere in Constanta 1. cat ... (vezi toată discuția)
Mostenire uhar maria uhar maria Ma numesc Uhar maria sunt din Carei, judet Satu Mare.Suntem doua surori.Tata amurit in 2004 si nu sa efectuat succesiunea.Mama sta in casa.Recent am aflat ca ... (vezi toată discuția)