avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua. M-am judecat cu fostul soț pt custodia copilului si m-a scos din drepturi anul trecut. Fetita a ramas la el. Acum imi spune ca pana face 18 ani nu mai pot sa înaintez proces pentru a lua fetita nici la 10 ani cand o sa aiba dreptul sa aleaga
Dar daca eu am contract de munca in italia indeterminat la un restaurant si stau in chirie pot face ceva?

Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu.sanse mai mult decat mici.
In ce consta schimbarea? Trebuie s aam neapărat casa la numele meu si serviciu in România sa pot inainte proces?

Sobolan de tomberoane a scris:

Puteti face proces de 2 ori pe luna insa trebuie sa dovediti ca s-au schimbat imprejurarile.

nu.Schimbarea e sa spuneti ca v-ati intors in tara, ca puteti sa stati cu copilul, ca aveti un servici o casa cchiar si cu chirie
Verificati solutia pe portalul instantelor de judecata, daca nu detineti efectiv hotararea .

Accesati www.portal.just.ro, verificati dosarul dupa numele dumneavoastra.

De principiu, instanta de tutela acorda autoritate comuna .( in situatii de exceptie, cand un parinte exercita o conduita de risc fata de minor, este dependent de droguri, de alcool, executa o pedeapsa privativa de libertate, pentru infractiuni cu privire la libertatea persoanei ori referitoare la viata sexuala, atunci poate fi acordata autoritate exclusiva).

Chiar daca fostul sot exercita autoritatea parinteasca, dumneavoastra aveti dreptul de a pastra legatura cu minorul, putandu-se stabili un program de vizitare, in intervale determinate.

Nu sunteti decazuta din drepturile parintesti.

Modificarea locuintei minorului poate sa aiba loc oricand,pentru motive intemeiate, iar ascultarea ei poate sa aiba loc in camera de consiliu , pana la implinirea varstei de 10 ani.

( ascultarea acesteia de catre judecator poate sa aiba loc in prezenta unui psiholog ).

Totusi, pentru a determina instanta de judecata sa adopte o masura noua, trebuie sa demonstrati ca aveti garantii materiale si morale , pentru a asigura subzistenta minorului.



Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti luminita1982 luminita1982 buna ziua intrun proces de exercitarea autoritatii parintesti exclusiva am o fetita de 7 ani este posibil ca instanta sau eu sa cer sa fie audiata? tatal ei ... (vezi toată discuția)
Despre custodia fetei mele jessicutamica jessicutamica Buna ziua. Am 22 de ani si de 3 ani de zile stau in concubinaj cu partenera mea cu care am si un copil, o fetita de 6 luni de zile. Acum doua saptamani ne-am ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,astazi am depus si eu cererea de salarizare la judecatoria braila fara sa mai fac cerere de intampinare si sa imi spuneti si mie va rog din suflet la ... (vezi toată discuția)