avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont IBAN gresit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont IBAN gresit

Buna seara.
Am efectuat o plata din BRD in Raiffeisen prin BRDOffice, in care am trecut corect Beneficiarul si CUI-ul acestuia, dar contul IBAN este gresit.
Mai exact este contul IBAN al unei alte firme din grupul nostru.
Banii nu au intrat in contul care a fost trecut in OP.
Ce se intampla mai exact in acest caz? Au ramas la BRD si se vor intoarce inapoi in cont sau au ajuns in Raiffeisen si sunt blocati acolo?
Cel mai recent răspuns: cristianc12 , utilizator 10:50, 4 Noiembrie 2018
Daca ati incurcat un IBAN real cu alt IBAN real si conturile exista, plata se va executa conform dispozitiei. In general, IBAN-ul are niste cifre de control si daca gresiti niste cifre din el, banca se sesizeaza si nu efectueaza plata. Asta nu se intampla daca IBAN-ul a fost confundat cu alt IBAN real.
Buna ziua,
Acel IBAN este tot al unei firme din grupul nostru.
Plata s-a efectuat de joi dimineata si inca nu au intrat banii in cont.
Banii au ramas blocati undeva, dar nu stiu unde.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
cristianc12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)
Stampila banca pe op creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In ce moment angajatul bancii stampileaza si semneaza un OP? Inainte de stampilare nu ar trebui sa verifice si contul beneficiarului? Este ... (vezi toată discuția)
Exista vreo banca cu care pot lucra on line, pentru firme? loredanaradu loredanaradu Salut! Ma intereseaza sa stiu daca exista vreo banca cu care pot lucra de acasa on line. Vreau sa nu ma mai duc la banca pentru ordine de plata si nici sa nu ... (vezi toată discuția)