avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu medical dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu medical dupa CCC

Am si eu o nelamurire.
O persoana revine la lucru dupa o perioada de 2 ani pentru concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
In ziua in care se face reincadrarea in munca , prezinta un concediu medical.
Care este stagiul de cotizare pentru acest Concediu ?

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: ardnaxela , utilizator 10:25, 13 Noiembrie 2009
OUG 158/2005 Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
(2) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizatiilor, se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si c), veniturile ce se iau in considerare sunt:
a) cuantumul indemnizatiilor, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. c) si alin. (2);
Calculul il faceti pe baza indemnizatiei din adeverinta eliberata de Agentia teritoriala pentru prestatii sociale .
Am intrebat si la o fima de contabilitate si cei de pe resurse umane sustin ca la calcul se ia in considerare ultimele 6 luni inainte de suspendarea contractului de munca ,
si ca intradevar calculul se face in baza indemnizatiei din adeverinta eliberata de Agentia teritoriala pentru prestatii sociale doar in situatia in care persoana se angajeaza in alt loc de munca dupa cei 2 ani, iar cei de aici nu cunosc " trecutul " d.p.d.v. al stagiului de cotizare.
nu stiu exact cum sa fac, pana la urma este vorba si de interpretarea legii???:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm dupa ccc mishumishulina mishumishulina În cazul unei angajate care şi-a reluat raporturile de muncă după finalizarea concediului de creştere copil până la 2 ani şi care după 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Perioada de calcul concediu medical ContSters138098 ContSters138098 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: o colega a fost in concediu de crestere copil pana la 2 ani pana luna aceasta, respectiv martie ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cod 09 danet danet buna ziua, se poate intra in concediu ingrijire copil cod 09 imediat dupa perioada de sarcina si lauzie , iar dupa cele 45 zile de concediu medical sa se ... (vezi toată discuția)