Am si eu o nelamurire.
O persoana revine la lucru dupa o perioada de 2 ani pentru concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
In ziua in care se face reincadrarea in munca , prezinta un concediu medical.
Care este stagiul de cotizare pentru acest Concediu ?
OUG 158/2005 Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
(2) In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizatiilor, se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) si c), veniturile ce se iau in considerare sunt:
a) cuantumul indemnizatiilor, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (1) lit. c) si alin. (2);
Am intrebat si la o fima de contabilitate si cei de pe resurse umane sustin ca la calcul se ia in considerare ultimele 6 luni inainte de suspendarea contractului de munca ,
si ca intradevar calculul se face in baza indemnizatiei din adeverinta eliberata de Agentia teritoriala pentru prestatii sociale doar in situatia in care persoana se angajeaza in alt loc de munca dupa cei 2 ani, iar cei de aici nu cunosc " trecutul " d.p.d.v. al stagiului de cotizare.
nu stiu exact cum sa fac, pana la urma este vorba si de interpretarea legii???:">