avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa a 2-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa a 2-a de munca

Medicii stomatologi care au lucrat in mediu radioactiv/cu aparate roentgen dentar/-beneficiaza de incadrare in grupa a 2-a de munca? A lucrat peste 25 ani ,procentul dat-70% ce reprezinta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:14, 13 Noiembrie 2009
Ultimul act normativ care a reglementat locurile de munca, activitatile si categoriile profesionale care se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii a fost Ordinul nr. 50/1990, abrogat in 01.04.2001. Teoretic aceasta activitate se inscria in carnetul de munca iar incadrarea in grupe de munca presupunea desfasurarea unei anume proceduri anuale.

Activitatea la care faceti referire nu apare in anexele Ordinului nr. 50/1990 dar inteleg din mesajul dvs. ca medicul respectiv are o adeverinta care atesta ca a desfasurat activitate in grupa II de munca.

Potrivit pct. 7 din Ordinul nr. 50/1990, pot beneficia de grupa II de munca persoanele care au lucrat cel putin 70% din programul de lucru in locuri de munca incluse in aceasta grupa.

7. Încadrarea în grupele I şi II de munca se face proporţional cu timpul efectiv lucrat la locurile de munca incluse în aceste grupe, cu condiţia ca, pentru grupa I, personalul sa lucreze în aceste locuri cel puţin 50%, iar pentru grupa II, cel puţin 70% din programul de lucru.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de munca si conditii deosebite de munca iureadan iureadan Conform HG 261/2001, art. 15, Locurile de muncă, activităţile şi categoriile profesionale încadrate în grupele I şi a II-a de muncă până la intrarea ... (vezi toată discuția)
Calcul grupa pensie - lucru in strainatate Borza Borza Buna seara si La multi ani! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare: Am inteles ca Ordinul 50/1990 unde erau stabilite grupele de munca s-a ... (vezi toată discuția)
incadrare in grupa i sau ii ulterior pensionarii Ana Maria Vlad Ana Maria Vlad Am lucrat peste 25 de ani cu aparatura emitatoare de radiatii X fara a primi drepturile legale. Mentionez ca alti colegi, din alte institutii, indeplinind ... (vezi toată discuția)