avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vreau să închei un dosar de executare cu o plată ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vreau să închei un dosar de executare cu o plată anticipată. Cum mă asigur că nu voi fi păcălită?

Buna dimineata,
Sotul meu a fost girant la un imprumut luat de fosta lui sotie. Aceasta nu a platit si nici nu ne-a anuntat ca nu vrea sa mai plateasca, el a uitat complet, iar dupa 10 ani ne trezim cu dosar de executare , propriri etc. (se vanduse creditul la eos , se facuse executarea etc.). Surpriza, fosta sotie nici nu a vrut sa auda, a inceput sa lucreze la negru etc... Se pare ca pentru ea nu era nimic nou: cautand pe internet dosarul in care erau implicati ea si sotul meu , am mai descoperit inca 3 procese pe numele ei 1 tot cu Eos, unul cu Aquavas si 1 cu Primaria.Dupa vreo 3 ani de taraganari , negocieri (exact in anul in care ne-am trezit cu propirea sotul meu a fost operat pe cord deschis si am mizat mult si pe asta) am obtinut un raspuns provizoriu ca mi se accepta sa platesc 1/2 din datorie si sa se stearga toata datoria.
Eu cum trebuie sa procedez sa fiu sigura ca este bine? Nu vreau sa platesc si sa ma trezesc in continuare cu restul de datorie (am facut un imprumut sa am 8.000 lei in mana)???
Am vorbit si la biroul d-lui judecator de unde mi s-a comunicat ca eu am calitate de platitor benevol, dar nu prea stiu cu ce ma ajuta asta?
Mentionez ca in tot acest timp s-a discutat doar cu mine.
Cum pot proceda sa primesc hartie de stergere a datoriei , concomitent cu achitarea sumei?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ALY82 , utilizator 07:17, 13 Noiembrie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand EOS trebuie sa emita un document prin care mentioneaza ca sunt de acord sa primeasca suma X si ca renunta la orice pretentii. Daca nu emit acel document, nu platiti. Cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile unui avocat sa va ajute. Chiar daca platiti un onorariu, macar aveti certitudinea ca nu veti fi pacalita. Desigur, avocatul poate analiza actele si daca se constata ca se poate formula contestatie la executare, poate aveti o sansa sa nu achitati nimic.
Mulțumesc frumos. Am cerut documentul, așa cum m-ați sfătuit și de atunci nu au mai dat nici un semn, deși mi-au spus ca ma vor contacta... O seara plăcută!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai sunteti in interiorul termenului de contestatie de 15 zile? De cand dateaza creanta? Cand a fost efectuata ultima plata? Va intreb, pentru a analiza toate aspectele. In general astfel de filme nici nu raspund solicitarilor de stingere a datoriei, sau procedeaza la solicitarea unei plati minime petru a intrerupe termenul de prescriptie si ulterior nu mai raspund si va executa silit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu dosarul la un avocat, faceti contestatie cit mai repede poate este prescrisa datoria.Cu ajutorul unui avocat am reusit sa castig procesul impotriva executarii silite si sa anulat si creanta. Consultativa cu un avocat.succes
Ne-am trezit deja cu executarea...Din pacate nu era prescrisa . S-au incadrat in termen. Suma imprumutata 15.000 lei in aprilie 2006, in 2009 brd a vandut creditul, iar de cand l-au preluat cei de la firma de recuperari au mai recuperat in 3 ani aproximativ vreo 3.000 lei. Ultima plata a fostei sotii a fost in decembrie 2012. De atunci nu a mai platit nimic, iar noi am primit proprirea in noiembrie 2015. De atunci incerc sa negociez cu ei...Eu mai pot face ceva daca este deja si dosarul la executor? Noi cand am aflat era si creditul vandut si procesul de executare finalizat. Eu ultima plata le-am facut-o acum 2 ani in urma unui grafic....

Alte discuții în legătură

Executare silita - refuz creditor prezentare documente MMalexa MMalexa Buna ziua.Am avut un credit in 2003 in val de 1630 ron ,in 2005 am platit suma de 725ron,plata anticipata fara sa stiu ca trebuia sa mai fac o cerere de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili ... Flovyo Flovyo Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili sa-mi raspundeti. Am luat un cretit in 2012 pe care nu l-am putut plati la timp si in 2015 ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani este posibil asa ceva? animalx2 animalx2 Buna Ziua, In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza \\"problema banilor\\" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa ... (vezi toată discuția)