avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vreau să închei un dosar de executare cu o plată ...
Discuție deschisă în Executare silită

Vreau să închei un dosar de executare cu o plată anticipată. Cum mă asigur că nu voi fi păcălită?

Buna dimineata,
Sotul meu a fost girant la un imprumut luat de fosta lui sotie. Aceasta nu a platit si nici nu ne-a anuntat ca nu vrea sa mai plateasca, el a uitat complet, iar dupa 10 ani ne trezim cu dosar de executare , propriri etc. (se vanduse creditul la eos , se facuse executarea etc.). Surpriza, fosta sotie nici nu a vrut sa auda, a inceput sa lucreze la negru etc... Se pare ca pentru ea nu era nimic nou: cautand pe internet dosarul in care erau implicati ea si sotul meu , am mai descoperit inca 3 procese pe numele ei 1 tot cu Eos, unul cu Aquavas si 1 cu Primaria.Dupa vreo 3 ani de taraganari , negocieri (exact in anul in care ne-am trezit cu propirea sotul meu a fost operat pe cord deschis si am mizat mult si pe asta) am obtinut un raspuns provizoriu ca mi se accepta sa platesc 1/2 din datorie si sa se stearga toata datoria.
Eu cum trebuie sa procedez sa fiu sigura ca este bine? Nu vreau sa platesc si sa ma trezesc in continuare cu restul de datorie (am facut un imprumut sa am 8.000 lei in mana)???
Am vorbit si la biroul d-lui judecator de unde mi s-a comunicat ca eu am calitate de platitor benevol, dar nu prea stiu cu ce ma ajuta asta?
Mentionez ca in tot acest timp s-a discutat doar cu mine.
Cum pot proceda sa primesc hartie de stergere a datoriei , concomitent cu achitarea sumei?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ALY82 , utilizator 07:17, 13 Noiembrie 2018
Vi s-a recomandat de vreo 2 ori sa mergeti cu actele la avocat sa le verifice si sa vada daca aveti ce face. Practic, pierdeti timp pretios. Un onorariu strict pe studiul dosarelor nu va costa foarte mult si ati avea sanse sa rezolvati problema. Nu va poate da nimeni un raspuns sigur: da e prescris sau nu - doar pe baza unor mesaje in forum. Poate sunt documente care va favorizeaza sau poate nu.
Am fost acum 3 ani la avocat cand am primit hartiile si nu mi-a dat nici 5% sanse sa castig. Ceea ce am spus mai sus sunt vorbele avocatului. Eu vroiam sa va intreb cum ma sfatuiti sa procedez sa fiu sigura ca nu voi fi pacalita. Este posibil sa dau banii concomitent cu primirea hartiei de stergere a datoriei?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu aveti o intelegere de stingere a datoriei semnata si stampilata de catre firma creditoare si pana nu se mentioneaza ca renunta la orice alte prentetii prezente si viitoare, nu achitati niciun leu. Incercati sa mergeti la un avocat si sa va ofere consultanta si eventual sa negocieze cu ei si sa asiste redactarea documentelor. Este plin forumul de oameni care au platit si apoi s-au trezit executati silit pe toata suma. Firmele de recuperare nu au onoare si traiesc in mare masura si din naivitatea oamenilor. Succes.
Multumesc frumos.Intre timp domnul executor a primit aceasta solicitare de la Eos. O sa il rog frumos sa mi-o trimita si mie si sa o arat unui avocat. De la Eos ma astept, de aceea am si adresat intrebarea pe forum, dar este posibil sa faca acest lucru si domnul executor? Eu direct cu el am vorbit ieri si m-a asigurat ca va emite ridicarea de propire si ulterior va emite o incheiere. O zi frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
ALY82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - refuz creditor prezentare documente MMalexa MMalexa Buna ziua.Am avut un credit in 2003 in val de 1630 ron ,in 2005 am platit suma de 725ron,plata anticipata fara sa stiu ca trebuia sa mai fac o cerere de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili ... Flovyo Flovyo Buna ziua! As dori sa va adresez o intrebare daca sunteti amabili sa-mi raspundeti. Am luat un cretit in 2012 pe care nu l-am putut plati la timp si in 2015 ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 7 ani este posibil asa ceva? animalx2 animalx2 Buna Ziua, In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza \\"problema banilor\\" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa ... (vezi toată discuția)