avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întâmpin piedici la deschiderea succesiunii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întâmpin piedici la deschiderea succesiunii după o mătușă. Cum să procedez ?

Am o situatie mai complicata si am s a incep descrierea.
In anul 2016 a decedat sotul matusi mele(sora tatalui meu).Acesta are o fata dintr-o casatorie anterioara.Matusa mea a deschis succesiune dupa el ,dar nu a finalizat deoarece dupa 9 luni a decedat si ea in 2017.Dupa decesul matusi nu s-a deschis succesiune deoarece eu trebuia sa fac imputernicire de la tatal meu,fiind grav bolnav.Nici fata unchilui meu nu a continuat cu succesiunea deoarece o alta sora a matusi a luat toate actele propietatilor si spune ca le-a pierdut.
In anul 2018 a decedat si tatal meu si vreau sa demarez succesiunea ca nepot.Din ce cunosc matusa are ceva bani in conturi si dreptul la 1/4 din propietatea avuta impreuna cu sotul ei
Desi am discutat cu fata unchiului meu si am rugato sa demareze succesiunea aceasta tot amana pe motiv ca nu are actele propietatilor.
Nici cealalta sora a matusi nu vrea pe cale amiabila spunand ca ea are drept mai mare,dar nu face nici un demers
Cum pot eu sa demarez procedura de succesiune pe cale judecatoreasca , deoarece sunt neintelegeri?De la primarie nu vrea s a mi se elibereze Anexa 24 spunand ca matusa nu a avut nimic pe numele ei ,iar un certificat fiscal pe numele matusi decedate a fost eliberat si luat de cealalalta matusa care detine toate actele propietati?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:55, 5 Noiembrie 2018
Va adresati unui av care va face toate demersurile necesare pt dvs.Este evident din postarea dvs ca ceilalti mostenitori nu doresc sa rezolve la notar, singura solutie fiind instanta.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog frumos daca se poate să îmi răspundeți la întrebări? Rebe2018 Rebe2018 Tatăl meu și fratele lui ( ambii decedați) sunt proprietarii unei case si unor terenuri. Tatăl meu are ca moștenitori : o soție și 2 copiii. Unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune după mătușa niece24 niece24 Am o întrebare legată de succesiune. Mătușa mea (sora mamei) a decedat în urma cu mai mult de un an. Nu s-a inceput succesiune pentru ea după deces din ... (vezi toată discuția)