avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Most entire sau succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Most entire sau succesiune

După multi ani am revenit in țara și am trecut pe la adresa tatălui meu care avea o casa cu anexe in timisoara. Am aflat de la vecini ca tatal este decedat iar casa a fost vândută.
1. Eu sint rezultatul căsătoriei anterioare
2. Din a doua căsătorie tatal meu are 2 copii
3. Soția dea 2 are un copil din prima căsătorie aceasta a murit prima iar după alti mulți ani a murit tatal meu.
In viața au rămas cei doi copii rezultați din căsătoria lor și cei doi din căsătoriile anterioare deci cumulat de ambele părți 4 copii
Nu am informatii despre stadiul casei in momentul vânzării ( pe numele cui era trecută).
Întrebare
Am dreptul la o parte din vânzarea casei?
Ce demersuri trebuie sa fac?
Care ar fi actele (pe calea legală ) de obtinut drepturile ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:20, 5 Noiembrie 2018
Aveti dreptul sa mosteniti din toata masa succesorala lasata de tatal dumneavoastra, nu doar din casa. Vedeti daca casa era pe numele lui caci doar atunci intra si ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire sau succesiune Valerica-Veronica Valerica-Veronica Am revenit in țara și am trecut pe la casa tatălui meu, surpriza, casa a fost vinduta după moartea tatălui. Eu sint rezultatul căsătoriei ... (vezi toată discuția)
Mostenire: frati buni, frate vitreg Letavyo Letavyo Buna ziua! Am si eu nevoie de o lamurire. Situatia este urmatoarea: suntem 4 frati buni si avem un frate vitreg din partea mamei, dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Are vre-un drept? danut74 danut74 Cu 5 ani inainte sa moara tatal meu sa recasatorit. Deci dupa 5 ani a decedat,nu are copii cu aceasta femeie si nici nu a facut nici un act nimanui si eu sunt ... (vezi toată discuția)