avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am incercat sa vizitez copii mei..am devenit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am incercat sa vizitez copii mei..am devenit infractor??

Sunt o mama disperata, dupa divort in sentinta civila am luat copii si tatal nu a cerut nici sa viziteze copii dar asta in realitate nu a fost asa ,ca eu nu am putut sa iau copii la mine ca el a controlat tot.Dupa o jumatate de an a pus pe mine la judecatorie ca vrea inapoi copii. In acest timp eu am interesat si am cerut ajutor de la Protectia Copilului.
In final am ales cu nimic am aceptat ca trebuie tinut cont interesele copiilor, astfel incit relatile tensionate intre parti sa nu afecteze.(naivitatea mea)In sentinta urmatoare am obtinut cu vizitare copiilor, pot sa iau la mine acasa, dar nici asa nu a mers, ca tot am ajuns la politie( fostul sot chema politia fiecare data cind am vrut sa contactez cu copii).Acum sunt pus in judecata ca nu platesc pensie de intretinere pt copii, si acuma am fost dat de judecata, o sa fiu infractor???.Eu chiar nu am platit cateva luni ca nu am putut sa rezolv dreptul pe care am.Ce urmeaza dupa acesta?? nici nu pot sa imaginez. Va rog sa-mi ajutati!Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ozturkoglu , utilizator 14:56, 13 Noiembrie 2009
Cel mai bine este sa platiti pensia de intretinere pentru a nu fi condamnata pentru infractiunea de abandon de familie. Si incercati sa dovediti organelor de cercetare penala sau judecatorului ca nu a fost rea credinta din partea dvs.
Iar daca sotul nu va respecta drepotul de vizita, faceti o plangere penala in baza art 307 cod penal si o depuneti la orgamnul de urmarire penala.
Nu incercati sa va faceti singura dreptate ca nu este bine.
Mergeti cu executorul judecatoresc sa vedeti copii.Daca fostul sot se va opune, executorul va incheia proces-verbal in acest sens, sau/si il va obliga sa va permita sa vedeti copii.
Daca mergeti cu doi martori sa vedeti copii iar tatal acestora refuza sa va lase sa-i vedeti, puteti sa-i faceti si dvs. plangere penala, in primul rand pentru nerespectarea hotararii judecatoresti, daca va ameninta, pentru infractiunea de amenintare.Probe sa existe...
Pentru obligatia de intretinere neindeplinita, va trebui sa dovediti ca ati fost de totala buna-credinta...eventual faceti un efort si stabiliti cu tatal copiilor o modalitate prin care sa achitati esalonat sumele restante.
Impacarea partilor, inlatura raspunderea penala.
Multumesc foarte mult pentru ajutor.Dumnezeu sa binecuvanteze ca ajutati oameni cu raspunsurile dv, e ajutor foarte mare pentru oameni disperati.
Dupa ce a fost judecat suma pe care trebuie sa platesc , cateva luni mai tarziu am intrat si in somaj,dupa somaj daca nu o sa am nici un venit , nu gasesc loc de munca,cum sa platesc tot ?:(
Cu adeverinta de somaj (la terminarea lui)deschide-ti actiune in justitie pentru diminuarea pensiei de intretinere minori si suma va fi minima raportata la salariul pe economie!

Alte discuții în legătură

Oare ajungi la inchisoare?? ozturkoglu ozturkoglu Am divortat in urma cu 4 ani si am doi baieti, 7 si 12 ani, au fost incredintati catre mine. Problema a fost ca eu fara nimic a trebuit sa ma plec din casa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara mariniucsimona mariniucsimona sunt div din iunie 2009 ex sot e obligat sa-mi dea o pensie alimentara de 150ron pe luna el de atunci si pana acum mi-a dat doar 1100ron si mai are sa-mi dea ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa-mi iau copilul cu mine in strainatate? paula21 paula21 buna ziua ma numesc paula,am divortat de 3 ani copilul mie incredintat mie ,tatal lui si-a certu in intata drepturi de vizita pe care nu-si respecta,nici ... (vezi toată discuția)