avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurir concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurir concediu odihna

M-am uitat peste Codul Muncii, Capitolul III - Concediile si as avea cateva nelamuriri:

1. In ce conditii se poate refuza o cerere de concediu odihna unui angajat care are zile c.o. disponibile ?
2. In cazul fractionarii, una dintre fractiuni sa fie de minim 10 zile lucrătoare - are asta legaura cu programarea initiala ? Adica daca cele 10 zile sunt programate, restul nu este obligatoriu sa fie programate ?
3. Daca se implementeaza un sistem informatic pentru solicitarile si aprobarile de c.o. este legal ca acesta sa restrictioneze posibilitatea angajatului de a crea solicitarea de c.o. ?
4. Care este intervalul admis sau variatia admisa pentru c.o. programat ? Adica spre exemplu, daca tot c.o. a fost programat, cat de strict trebuie sa se respecte aceasta programare si in ce conditii se poate solicita c.o. in afara programarii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 8 Noiembrie 2018
Pai stiu ca scrie, dar n-ar nimeni cum sa stie, exceptand o vacanta planificata, cand va avea nevoie de ceva zile pentru rezolvat diverse treburi.
In practica , se mai foloseste si reprogramarea CO chiar daca nu este prevazuta de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programare co advsys advsys In concret s-a facut programarea CO, iar unii angajati au solicitat spre exemplu ca in prima perioada a CO sa aiba o perioada de CO de 6 zile in perioada x, ... (vezi toată discuția)
Programare concediilor de odihna pt. anul 2012 mogadaniel2000 mogadaniel2000 Buna ziua ! Lucrez intr-o firma si administratorul firmei ne-a comunica ca trebuie sa ne facem programarea concediilor de odihna pentru anul 2012, insemnand ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna crisstia crisstia Buna ziua, As dori si eu o lamurire in ceea ce priveste acordarea concediului de odihna.Firma la care lucrez ne acorda doar 10 zile lucratoare de concediu ... (vezi toată discuția)