avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Înregistrare certificat de naștere și pașaport ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Înregistrare certificat de naștere și pașaport minor!

Bună ziua, am mare nevoie de un sfat!
În anul 2014 fostul meu soț a părăsit domiciliul și nu s a mai întors, din diverse motive nu am divorțat pana în acest an, mai exact aprilie 2018!
Intre timp am cunoscut pe altcineva, cu care am făcut un copil, la momentul nașterii care a avut loc în Anglia, eu eram divorțată! Certificatul englezesc îl are ca tata, pe tatăl biologic nici nu s a pus problema ca trebuie trecut fostul soț! Am fost la ambasada sa ii fac certificat de naștere romanesc și pașaport și nu s a pututpe motivul ca legea spune ca fostul soț trebuie trecut în certificat pentru ca, copilul este conceput în timpul căsătoriei! Problema este urmatoarea, eu sunt în Anglia, băiatul cel Mare merge la școală, nu pot pleca în România pentru ca nu ma mai pot întoarce pana ce nu fac actele, de la consulat mi au spus a trebuie sa îl dau în judecata pe fostul pentru tagada, ori eu nu mai știu nimic de existenta lui!
Pot rezolva ceva de aici din Anglia s au trebuie neapărat în România? Ce ma sfătuiți? Menționez ca, cu actualul nu sunt căsătorită! Mulțumesc
Actiunea de tagada este de competenta instantelor romane, nu trebuie sa fiti prezenta personal decat la momentul efectuarii expertizei ADN (atat dvs cat si copilul).

Ceea ce trebuie sa stiti este ultimul domiciliu al fostului sot. Daca nu il cunoasteti este suficient CNP ul pt avocat si/sau instanta caci se vor face demrsuri pt a afla - din evidente - care este actualul domiciliu al acestuia.

Daca nu poate fi gasit in ciuda demersurilor, va fi citat prin publicitate, la usa instantei, pe portalul instantei si i se va numi un curator. Insa dosarul dvs va merge mai departe si veti putea sa va rezolvati situatia.
Daca vreti act de nastere romanesc, doar in tara. Dv. nutrebuie sa fiti prezenta la testarea ADN, dar copilul da.
Contactati un avocat si incercati sa dati de fostul sot, ati pierdut legatura cu el de cateva luni, nu e un capat de lume, cand ati divortat ati avut un numar de telefon, adresa, ceva. Scrioe in foaia de divort.
Vorbiti cu el, poate e de acord cu tagada, altfel rezolvati cu domnul cu care sunteti testul ADN.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. ma. confrunt cu următoarea problema. bebelușul ... ilimarce ilimarce Bună ziua. Ma. confrunt cu următoarea problema. Bebelușul născut în Anglia a fost trecut pe certificatul de naștere pe numele mamei și recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu ... Alysa Alexandra Alysa Alexandra Buna seara am fost casatorita si ne-am despartit acum 6 ani eu am cunoscut pe cineva si avem o fetita impreuna care este trecuta pe numele fostului sot trebuie ... (vezi toată discuția)