avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna ziua,
Viitoare mea soție a ramas însărcinată pe data de 10 octombrie 2018,ea a lucrat la o firmă de transporturi timp de 2 luni,apoi si-a dat demisia stand o lună și 3 zile fără ca sa cotizeze la stat si sa reangajat pe data de 19 iulie ,astfel pe data de 19 noiembrie 2018 va face 4 luni la noul job,teoretic pe 19 iulie 2019 va face 12 luni de cand sa angajat. Intrebarea este daca va naste înainte de 19 iulie sa zicem cu o luna înainte, in iunie cand va face 11 luni de munca, va mai primi indemnizația pentru creșterea copilului? Se poate lua concediu medical în cea de a 12 a luna ? Se vor adauga si cele 2 luni lucrate anterior chiar dacă 1 luna si 3 zile nu a lucrat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Dima , utilizator 17:30, 6 Noiembrie 2018
Buna ziua, daca in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, sotia a realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, va beneficia de concediu pentru cresterea copilului.
Se vor lua in calcul si cele 2 luni pe care le-a lucrat la firma de transporturi (va trebui sa mearga sa solicite adeverinta si de acolo daca este nevoie), plus ca la locul actual de munca va avea 10-11 luni, deci se va incadra.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
Utilizatoarea, utilizator
Multumesc pentru raspuns ,o zi excelenta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Miha2018 Miha2018 Buna ziua! Ma adresez cu urmatoarea speta: un salariat solicita Concediu crestere copil nascut in luna aprilie 2019. Situatia referitoare la cele 12 luni in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa rămân insarcinata Lili-luci Lili-luci Bună ziua,va rog să mă lămuriți cum pot face sa fie bine.Eu sunt angajata din luna ianuarie anul curent,dar as vrea și un al 2 lea job cum am avut și in ... (vezi toată discuția)