avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIA se poate vinde?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIA se poate vinde?

Buna ziua!Parintii mei vor sa -mi doneze un imobil dar nu stim care act este mai sigur cel de donatie sau de vanzare-cumparare,avand in vedere ca mai am o sora din prima casatorie a tatalui meu...apropos ce este cu rezerva succesorala?este mai bine sa faca donatie cu clauza de intrettinere ,poate fi atacat acest act?si pot vinde la randul meu imobilul?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:17, 6 Noiembrie 2018
Cel mai sigur este să faceți contract de vânzare cumpărare.
Faceți vânzare cumpărare numai daca achitați părinților prețul la modul efectiv.
Altfel, vorbim despre o simulatie, despre o donație deghizată, fiind supusă reductiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Contract neatacabil vio40 vio40 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. O cunostinta doreste sa imi lase un apartament.Problema este ca dansul mai are rude carora nu doreste sa le lase nimic ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un contract de vanzare-cumparare de un copil din prima casatorie? elenabul elenabul Buna seara, Am o mare dilema... daca fac un contract de vanzare cumparare intre sotul meu si fiul nostru cu interdictie de instrainare in favoare noastra ar ... (vezi toată discuția)