avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executare sau suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executare sau suspendare

fratele meu a fost prins cu 191 de plante cannabis dintre care 54 recoltate..plantele fiind in diferite stadii de dezvoltare..a fost arestat preventiv pt 30 zile sub acuzatia trafic ilicit de droguri de risc..intrebarea mea este..nefiind nici o dovada ca a vandut poate scapa de acuzatia de trafic de droguri..si intre la acuzatia detinere cultivare consum propriu??sau din cauza cantitatii plantelor ramane la acuzatia de trafic??apoi el fiind la prima abatere poate scapa cu suspendare??precizez ca sau cantarit plantele avand 7 kilograme...avocata fratelui spune ca el este la trafic de cultivare si conteaza numarul plantelor si nicidecun kilogramele...se poate asa ceva..sa nu aibe nici o relevanta ca din 190 plante au iesit doat 7 kilograme fiind cantarita planta intreaga..si avocata mai spune ca nu are nici o relevanta sa fie cantariti doar mugurii asa ar iesii mai putine kilograme..avocata zice ca nu are nici o relevanta..se poate asa ceva??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:32, 6 Noiembrie 2018
Infractiunea prevazuta la art. 2 din Legea 143/2000, are ca element material activitatile enumerate de textul incriminator desfasurate, fara drept, si anume: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc.
Deci nu doar vanzarea este incriminata, ci si cultivarea.
Da, cultivarea atrage raspunderea penala in Romania.
Este posibila o pedeapsa cu suspendare daca nu exista probe ca ar fi vandut dar depinde si cat de bine va pleda avocata dvs. deoarece trebuie folosit absolut tot in favoarea inculpatului in astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau executare Ramyna Ramyna Buna ziua..fratele meu a fost prins cu 191 de plante cannabis dintre care 54 recoltate..plantele fiind in diferite stadii de dezvoltare..a fost arestat ... (vezi toată discuția)
Acuzatie trafic de droguri de risc IonutPaul IonutPaul Buna ziua.Sunt acuzat pentru trafic de droguri de risc in forma continua(doua acte materiale)cantitatea toatala este de 3,30 grame cannabis vandute unui ... (vezi toată discuția)
Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se poate intampla in acest caz ? spawn29 spawn29 Buna ziua! am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! De o saptamana s-a dispus incepererea urmaririi penale \'\'in rem\'\' ... (vezi toată discuția)