Pana ieri "am lucrat "la o firma de paza ( de aproape 12 ani ) cand m-au anuntat ca sunt suspendat pana marti cand trebuie sa ma prezint la o convocare, motivul ar fi neindeplinirea atributiunilor de serv .( mentionez ca am lucrat zilnic de la ora 06:00 pana la 17:00,18:00 etc. inclusiv sambata , duminica ) concediul de odihna nu mai zic in 12 ani am avut 44 zile de CO.In cateva luni firma se va vinde si trebuie sa gaseasca motive ptr a concedia din personal.Ani de zile am lucrat si la program de 24 cu 48 fara sa plateasca ore suplimentare sau sarbatori legale.In contract scrie de program de 8 ore.
As vrea sa stiu daca au dreptul sa ma concedieze ( chiar si cu aceasta convocare) si ce drepturi de plata am ( concedii neplatite, ore suplimentare si sarbatori legale de asemenea neplatite ) nu mai zic ca o parte ( cam trei sferturi ) din salariu nu era prevazut in cartea de munca si era sub forma de bonus lunar.
Buna ziua !
Trebuia ca pe perioada cat ati fost angajat sa sesizati ITM pentru abuzurile ce le reclamati. In acest moment singura cale legala si cu sanse de reusita este actiunea in justitie.
Daca face restructurare de posturi va poate concedia. Faptul ca se efectueaza o cercetare disciplinara asupra dv. duce la concluzia ca ar vrea sa te concedieze disciplinar.
credeti ca este tarziu sa imi castig drepturile ( CO ,ore suplimentare ) prin reclamatie la ITM ? Intradevar se efectueaza cercetare disciplinara , deoarece au zis clar ca vor diminua din posturi si este exclus somaj ( iar eu am refuzat sa imi dau demisia acum 5 luni)
Nu este tarziu, puteti cere pe ultimii 3 ani. Masura ITM ce o va da in urma unui control s-ar putea sa nu fie aplicata de angajator si atunci va trebui sa mergeti in instanta.
Problema este ca daca nu va concediaza cu art.65 nu veti avea dreptul la somaj. Cred ca angajatorul "fuge" de acest art. deoarece nu o fi platit la bugete si ar trebui sa va dea si un salariu compensator. Daca nu esti vinovat poti contesta la tribunal decizia de sanctionare prin concediere.
Orele suplimentare
sarperosu
Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire. Eu am ore suplimentare de recuperat, am facut cerere de recuperare si nu s-a aprobat, cu toate acestea eu nu am venit la ... (vezi toată discuția)