avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe pt. contract de munca din Marea Britanie cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe pt. contract de munca din Marea Britanie cu prestarea activitatii pe mare

Buna ziua!

In aceasta vara mi-am schimbat locul de munca. Am fost angajat de o agentie de recrutare cu un contract de munca pentru marinari inregistrat in Marea Britanie si lucrez pentru o firma olandeza pe un vapor inregistrat in Olanda. Activitatea mea se desfasoara in Marea Nordului si in jumatate de an am totalizat aproape 3 luni plecat din tara.

In contract este stipulat la partea de taxe: "taxele si contributiile sociale sunt in responsabilitatea angajatului in tara de resedinta si/sau tara in care este angajat".

Am cautat pe internet sa ma lamuresc daca/si ce am de platit ca taxe.

Pe de o parte regasesc opinii bazate pe art.55 (4) lit.m din Codul Fiscal: "Veniturile din activităţi dependente desfăşurate în străinătate şi plătite de un angajator nerezident nu sunt impozabile în România și nu se declară. Adică dacă prestați activitatea efectiv în altă țară nu trebuie să declarați veniturile în România.

Pe de alta parte am resedinta fiscala in Romania si realizez venituri din acest contract. Am domiciliul in Romania si am petrecut mai mult de 183 de zile din acest an aici, dar firma si activitatea sunt in afara granitelor.

Imi puteti raspunde si detalia care este situatia? Ce ar trebui sa fac, sau ar trebui sa fac ceva?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
VladLazar, utilizator

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc impozit/taxe pe venitul obtinut in strainatate sau nu ? dragoicostin dragoicostin Ziua buna tuturor. Pentru ca nu am reusit sa gasesc singur un raspuns clar la aceasta intrebare (cea din titlu) in urma lecturii multor surse, incerc pe ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe veniturile din ue keloo keloo Buna, Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu impozitarea veniturilor din strainatate. Eu lucrez in UE (Olanda), cu un contract de munca ... (vezi toată discuția)
Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)