avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de pensionare

Buna ziua,
Am o salariata careia i s-a eliberat decizia de pensionare pentru limita de varsta, ieri! Cum ar trebui eu sa procedez? trebuie incetat contractul doamnei cu data de astazi sau care este procedura / pasii???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 8 Noiembrie 2018
pentru limita de varsta nu trebuie sa asteptati decizia de pensionare. Incetarea se face de drept in momentul indeplinirii conditiilor si nu in momentul primirii deciziei.

Alexandra Ilie a scris:

Deci daca am inteles corect : ar trebui sa incetez contractul cu data de astazi si pot incheia un alt contract maine cu incepere de luni ? Incetarea nu ar trebui sa o fac dupa ce primesc o copie a deciziei de pensionare pentru a-i da un nr de inregistrare sau nu este nevoie?

Nu am stiut cand a depus acel dosar ! a solicitat o adeverinta de vechime unei colege, iar aceasta din urma numai este angajata noastra! eu acum am aflat de la salariata despre decizia de pensionare.. Nu se mai poate face nimic?
La decizia de pensionare nu aveti cum sa-i dati numar de inregistrare dvs, decat daca este depusa cu o adresa de inaintare.
Nu este vorba de depunerea acelui dosar. RU trebuie sa tina o evidenta a datelor de nastere a angajatilor .De aici va dati seama in prima faza de limita de varsta a angajatului
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alexandra Ilie a scris:

Buna ziua,
Am o salariata careia i s-a eliberat decizia de pensionare pentru limita de varsta, ieri! Cum ar trebui eu sa procedez? trebuie incetat contractul doamnei cu data de astazi sau care este procedura / pasii???


In speta, incetarea acum nu se mai poate face in baza art.56 alin.1 lit.i C.mun.

Incetarea de drept a unui c.i.m. opereaza in virtutea legii , indiferent de vointa partilor.

Salariata in cauza trebuia sa depuna inainte de depunerea dosarului de pensie o solicitare de continuare a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea c.i.m. in cazul pensionarii pentru limita de varsta MariaRamona MariaRamona Cum se procedeaza in situatia in care nu am anuntat angajatorul de depunerea dosarului de pensionare, iar aceasta a primit instiintare de incetare a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim de drept Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire. 1,Ziua in care cim inceteaza de drept la data indeplinirii varstei si a stagiului de cotizare pentru pensionare limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)