avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata pentru functionarii publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata pentru functionarii publici

Buna ziua. As dori sa stiu daca art. 95 alin. (2) din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici, introdus recent prin Lg. 156/2018, se refera la acordarea concediului fara plata sau este doar o modalitate noua de suspendare a raportului de serviciu. Se mai poate acorda concediu fara plata pentru functionarii publici in baza art. 117 din Lg 188/1999 coroborat cu prevederile art. 54 Codul Muncii si art. 25 alin (3) capitolul 4 din HG 250/1992 privind concediile de odihna si alte concedii acordate salariatilor din administratia publica?
Concret, pot sa solicit institutiei acordarea a 2 zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale, sau sunt obligata sa solicit, desi nu am nevoie, minim 30 de zile concediu fara plata si sa anunt institutia cu 15 zile inainte ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 8 Noiembrie 2018
In speta, puteti sa solicitati institutiei acordarea a 2 zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata sandy16me sandy16me Buna ziua. Sunt functionar public si as dori sa solicit concediu fara plata. In cererea pe care am formulat-o am invocat prevederile art 95 alin2 din Legea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cipanu cipanu in cazul in care un functionar public solicita concediu fara plata pe o perioada de cca 20 zile incepand cu data de 26.11.2010 i se suspenda raportul de ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport serviciu pe o perioada mai mica de o luna elftsaftica elftsaftica Buna ziua , Am un salariat care doreste sa faca o cerere de suspendare a raportului de serviciu pe o perioada de 6 zile. Aceasta perioada este considerata ... (vezi toată discuția)