avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... supraf utila - boxa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

supraf utila - boxa

Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf apart este intregita cu supraf boxei pt a ajunge la CPI. Este legal?!
Am citit ca o definitie simpla a supraf utila este supraf incalzita - adica fara balcoane, fara grosime pereti, etc. Boxele sunt la subsol, neincalzite si cu rol de anexa nelocuibila. Care-i tratamentul legal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 15:06, 9 Noiembrie 2018
eugarizan a scris:

filip01
In fond ce doriti dumneavoastra ? am inteles ca toate apartamentele au / / dispun de o boxa la subsol , inseamna ca suprafata acelei boxe este inclusa in suprafata apartamentului si anume in cota parte indiviza, cota care este trecuta si in actul de constituire al asociatiei de proprietari si platiti la intrtetinere ceia ce revine cotei parti indivize .
Dumneavoastra detineti o asemenea boxa ? suprafata este trecuta in actul de proprietate ?adica apartamentul are sa zicem 65 metri patrati si boxa 5 metri patrati , in total aveti 70 metri patrati , sau cum .
Am spus mai sus , la mine la bloc sunt boxe dar nu pentru toate apartamentele , eu spre exemplu nu am asa ceva , dar sunt unii proprietari care au boxe cumparate ulterior Insemnand 1 - 2 - 3 -luni de la incheierea contractului de vanzare - cumparare si suprafata lor nu este luata in calcul la cota parte indiviza .
Ce facem in cazul lor ? poate ne raspunde CipM




Problema este ca este aberant sa se faca diferente semnificative intre suprafata utila a apartamentelor prin diferentele dintre boxe (un spatiu auxiliar de depozitare inferior chiar balcoanelor care nu intra in supraf utile). Poate parea banal dar la alocarea cheltuielilor de reparatii poate crea diferente mari. Mai ales cand sinecuristii se apuca de schimbat toate coloanele pt ca sa-si faca rost de un comision.

Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
filip01, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - bloc nou de locuinte Neguee Neguee Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza. De ceva timp s-a terminat constructia unui bloc de locuinte care ... (vezi toată discuția)
Cpi garaj Masid Masid Buna ziua,sunt locatarul unui bloc de apartamente si detin un garaj la subsol pentru care platesc CPI la intretinere la fel ca si apartamentul,2,8 +2.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Calcul cote pentru teren curte - casa multifamiliala noua elenaz elenaz Buna ziua, Detin in coproprietate cu inca 6 prieteni un teren. Fiecare are o cota parte diferita - in functie de banii pusi la achizitionarea terenului. ... (vezi toată discuția)