avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperarea TVA China
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperarea TVA China

Doresc sa import marfa de circa 8000€ din China ca sa o vind in Italia si Romania. Am de achitat TVA la Vama cind o sa imi vina marca.
Cind eu sa sa vind aceasta marfa fac factura cu 0% TVA sau nu?
Tva care am achitat la import il pot recupera sau nu?
Mersi mult
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 09:36, 9 Noiembrie 2018
TVA-ul platit in vama se deduce. Cand vindeti marfa in Romania facturati cu cota de TVA prevazuta in Codul Fiscal. Pentru marfa vanduta in Italia facturati fara TVA daca firma Italiana este platitoare de TVA si cu TVA daca firma italiana nu e platitoare de TVA. ( aceasta se verifica pe VIES).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura tva adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca facturam produs finit catre o firma care are sediul in romania inregistrata in scopuri de tva in romania dar cu punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar albertina elena albertina elena Buna ziua, Am o mare rugaminte si este f. ,f. urgent. Firma mea importa marfa din italia. De curand am primit o cerere de la o firma din romania care doreste ... (vezi toată discuția)
Tva la import din ue si export an alte tari ue cerbu99 cerbu99 Salut tuturor. Am nevoie si eu de ajutor. Am un SRL cu cod TVA. societatea urmeaza sa achizitioneze regulat bunuri din UE pe care le vinde in decurs de o ... (vezi toată discuția)