Etapele unui proces civil este urmatorul:
1. Petentul (reclamantul) depune plangerea impotriva procesului verbal de contraventie in care contesta pv.
Plangerea se depune in 2 ex., unul ptr instanta si unul ptr parat (IPJ), inscrisurile (probele) se depun in "copie conforma cu originalul
2. Instanta trimite plangerea pârâtului iar acesta are termen 30 de zile in care sa depuna "Intampinare".
[ link extern ]
[ link extern ]
Prin intampinare paratul justifica de ce a intocmit pv si prezinta probele pe care le considera de cuviinta sa justifice legalitatea si temeinicia pv, plus probele pe care le cere petentul paratului. Instanta comunica petentului Intampinarea depusa de parat si cere acestuia sa depuna "Raspuns la intampinare" in termen de 10 zile de la comunicare.
3. Petentul raspunde prin "Raspuns la intampinare" in termenul de 10 zile prin care isi sustine probele din plangere si poate depune si alte probe suplimentare in sustinerea cauzei.
4. Dupa indeplinirea formalitatilor de la pct. 1-3, instanta stabileste primul termen de judecata. Procesul se judeca in prima instanta pe "fond", dupa emiterea unei hotarari judecatoresti se poate face apel si se depune o alta plangere la instanta superioara prin care se contesta hotararea emisa de prima instanta.
5. Pana la judecarea cauzei se pot depune si "concluzii scrise"
[ link extern ]
Care avocat nu a depus raspuns la intampinare, primul sau al doilea?
Puteti sesiza baroul din care face parte primul avocat pentru neindeplinirea clauzelor contractuale din contractul de asistenta juridica, asta in conditiile in care ati incheiat asa ceva, si de asemenea puteti sa va indreptati impotriva acestuia in instanta pentru prejudiciul cauzat.
L-ati platit, v-a eliberat chitanta?
Pentru a va lamuri cu privire la cursul unui proces, documente, modul de intocmire a documentelor, termene, etc. accesati link-uri de mai jos unde sunt ghiduri pentru justitiabili pe site-urile oficiale ale curtilor de apel si/sau pe portalul instantelor de judecata portal.just.ro.
[ link extern ]
[ link extern ]
In privinta legislatiei in vigoare puteti cauta legi, norme, etc. (actualizate) pe portalul legislativ
[ link extern ]