avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada înlocuitoare a permisului: poate modifica un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada înlocuitoare a permisului: poate modifica un alt polițist PV de contravenție?

Dacă pe procesul verbal de contravenție cu suspendarea permisului de conducere pe 30 de zile scrie :"fără dovada înlocuitoare " poate un alt polițist sa vina și sa spună ca poate el sa treacă ca ai avut dovada cu drept de conducere ca legea ii permite deși nu a fost eliberata nici o dovada.?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:48, 14 Noiembrie 2018
Pai nirmal ca nu o sa recunoasca in raport ca a tras de usi insa aveti drept martor pe colegul dvs..

L-ati indicat drept martor, i-ati dat datele de identificare, nume prenume, adresa, si ati solicitat proba testimoniala, adica citarea lui in calitate de martor?
Ati discutat cu el, este de acord sa fie martor?

Nu ati precizat daca ati trimis sau nu raspuns la intampinare..

Documentele dosarului sunt incarcate pe portalul curtii de apel Caras si aveti acces la ele cu parola sau vi le trimit acasa prin posta?
Am angajat recent un alt avocat care mi-a spus ca abia la termenul 21.11 poate sa depună lista cu martorii și abia la următorul termen se va rezolva. Dacă primul avocat avea bunăvoința sa depună la primul termen era mai bine. Am vorbit cu ei și sunt de acord.
Am parola și pot întra pe portal
Am verificat pe portal dar am constatat ca avocat nu mi-a depus întâmpinare. Întrucât eu nu am știut ce înseamnă întâmpinare la data respectiva iar acum e prea târziu caci trebuia depusa prin mai/iunie. Ce se întâmplă?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Etapele unui proces civil este urmatorul:

1. Petentul (reclamantul) depune plangerea impotriva procesului verbal de contraventie in care contesta pv.
Plangerea se depune in 2 ex., unul ptr instanta si unul ptr parat (IPJ), inscrisurile (probele) se depun in "copie conforma cu originalul

2. Instanta trimite plangerea pârâtului iar acesta are termen 30 de zile in care sa depuna "Intampinare".
[ link extern ]
[ link extern ]
Prin intampinare paratul justifica de ce a intocmit pv si prezinta probele pe care le considera de cuviinta sa justifice legalitatea si temeinicia pv, plus probele pe care le cere petentul paratului. Instanta comunica petentului Intampinarea depusa de parat si cere acestuia sa depuna "Raspuns la intampinare" in termen de 10 zile de la comunicare.

3. Petentul raspunde prin "Raspuns la intampinare" in termenul de 10 zile prin care isi sustine probele din plangere si poate depune si alte probe suplimentare in sustinerea cauzei.

4. Dupa indeplinirea formalitatilor de la pct. 1-3, instanta stabileste primul termen de judecata. Procesul se judeca in prima instanta pe "fond", dupa emiterea unei hotarari judecatoresti se poate face apel si se depune o alta plangere la instanta superioara prin care se contesta hotararea emisa de prima instanta.

5. Pana la judecarea cauzei se pot depune si "concluzii scrise"
[ link extern ]

Care avocat nu a depus raspuns la intampinare, primul sau al doilea?

Puteti sesiza baroul din care face parte primul avocat pentru neindeplinirea clauzelor contractuale din contractul de asistenta juridica, asta in conditiile in care ati incheiat asa ceva, si de asemenea puteti sa va indreptati impotriva acestuia in instanta pentru prejudiciul cauzat.
L-ati platit, v-a eliberat chitanta?

Pentru a va lamuri cu privire la cursul unui proces, documente, modul de intocmire a documentelor, termene, etc. accesati link-uri de mai jos unde sunt ghiduri pentru justitiabili pe site-urile oficiale ale curtilor de apel si/sau pe portalul instantelor de judecata portal.just.ro.

[ link extern ]

[ link extern ]

In privinta legislatiei in vigoare puteti cauta legi, norme, etc. (actualizate) pe portalul legislativ
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez cu politia rutiera ??? mariusbratfalean mariusbratfalean Buna ziua, Am fost oprit de Politia Rutiera (doi politisti) si mi s-a retinut permisul pentru o presupusa neacordare de prioritate. Mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat MariusCosmin MariusCosmin Buna, in data de 02.07.2013 am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pentru neacordarea prioritatii unui pieton, iar permisul mi-a fost suspendat. Nu ... (vezi toată discuția)
Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)