avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Execut are silita
Discuție deschisă în Executare silită

Execut are silita

Buna ziua.Sunt copropietar aunui imobil ipotecat, fratele meu a fost chemat in instanta pentru un litigiu contractual unde i se cere să platească o sumă mare de bani.In situatia asta ca si coprietar într-o eventuala executare silita cu partea mea de imobil ce se intampla?cum rămâne cu ipoteca? Sepoate scoate imobilul la licitatie.Mentionez ca suntem cu ratele la zi achitate catre banca.Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Lentiu1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:07, 12 Noiembrie 2018
Imobilul este ipotecat in favoarea bancii. Nu va putea sa il valorifice nimeni. Fratele va avea poprire pe conturi sau pe salariu in cazul in care lucreaza, dar din moment ce imobilul este ipotecat nu vor putea obtine o eventuala executare pe el.
Dar dacă ratele la banca ale fratelui sunt mai mari de jumătate din salariul net ,i se mai poate pune oprire pe salariu?

Company Advising a scris:

Imobilul este ipotecat in favoarea bancii. Nu va putea sa il valorifice nimeni. Fratele va avea poprire pe conturi sau pe salariu in cazul in care lucreaza, dar din moment ce imobilul este ipotecat nu vor putea obtine o eventuala executare pe el.

Bineinteles. Creditorii trebuie sa isi recupereze cumva datoria. In schimb, poprirea se face fie pe 1/3 din salariu in cazul unei singure popriri, fie pana la concurenta sumei de 1/2 in cazul mai multor popriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat de banca cu poprire la sursa si credite in sold mirel1972 mirel1972 Sunt salariat de banca si am porire la sursa ( la angajator ) de la un BEJ si poprire pe contul de salariu de la alt BEJ. Mai am un credit in derulare care ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire Zgarcanstein Zgarcanstein Bună ziua! V-aș ruga să-mi spuneți dacă, în urma unei sentințe judecătorești definitive, prin executare silită poate fi pusă poprire pe contul ... (vezi toată discuția)