avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate tatăl sa îmi ia copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate tatăl sa îmi ia copilul?

Buna ziua,
Am un Bebeluș de 9 luni, am fost împreuna cu tatăl 4 ani pana am rămas gravida am locuit împreuna, după am locuit separat, eu nu am loc de munca locuiesc cu cineva care m-a întreține și pe mine și copilul. Întrebarea mea este, el având servici și o casa poate sa îmi ia copilul? Sau ce pot face ca sa nu îmi ia copilul?
Am uitat sa Menționez eu nu beneficiez de prenatal, tatăl ia de la munca 650 de lei indemnizație pentru creșterea copilului? Ce pot face in situația aceasta este obligat sa îmi dea banii sau nu?
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Mama17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:31, 12 Noiembrie 2018
Buna seara,
Solicitati prin instanta urmatoarele:
1. Exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti, daca a recunoscut minorul (daca nu l-a recunoscut PA)
2. Stabilirea domiciliului minorului la mama.
3. Stabilirea unei pensii in favoarea minorului.
D-nă, dvs. aveţi mai multe probleme care vă dezavantajează şi da, tatăl poate să ia copilul la el, fiindcă îndeplineşte toate condiţiile cerute pentru a se stabili domiciliul copilului la el:are domiciliu stabil , are venit, incasează indemnizaţia pentru creşterea copilului, ceea ce demonstrează că dvs. nici înainte de a naşte copilul nu aţi lucrat şi că el creşte copilul!
Pentru a asigura condiţii de creştere şi educare unui copil, statul trebuie să ţină seama de condiţiile ce i le poate oferi fiecare părinte.
Deci dacă vrea[/b şi îşi asumă responsabilitatea, poate lua copilul la el.
Indemnizația de creștere a copilului pe care o ia tatăl e un drept al copilului sau al părintelui Si dacă tatăl ia indemnizația în urma unei separari e obligat sa i-o dea mamei?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Deearaducu, utilizator
Indemnizaţia de creştere a copilului este, aşa cum îi spune şi denumirea, ajutorul statului oferit părinţilor pentru întreruperea serviciului în scopul creşterii copilului, deci este dreptul acordat unuia din părinţi, condiţionat de un stagiu de muncă de 12 luni anterioare naşterii copilului. Este normal ca aceşti bani să fie cheltuiţi pentru pentru intreţinerea părintelui care nu munceşte, fiindcă se îngrijeşte de copil. În cazul de faţă, părintele care primeşte indemnizaţia nu munceşte, se foloseşte de naşterea copilului pentru a nu munci, dar nici de copil nu se îngrijeşte; nu, nu e obligat să-i dea banii aceştia mamei, dar e obligat să stea să-şi crească copilul cu aceşti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Deearaducu Deearaducu Indemnizația de creștere a copilului pe care o ia tatăl e un drept al copilului sau al părintelui Si dacă tatăl ia indemnizația în urma unei separari e ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei-domiciliu&nume copil AlexandraAleAle AlexandraAleAle Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri/intrebari legate de Dreptul Familiei. Sunt cetățeanca romanca cu domiciliul in Târgu Mureș si sunt însărcinata cu ... (vezi toată discuția)