avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans prima casa sau obtinere hotarare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans prima casa sau obtinere hotarare in locul contractului

Buna ziua. In data de 17.10.2018 am semnat un antecontract de vanzare cumparare a unui apartament prin prima casa. Am achitat avansul de 5% adica 1650 €. A ramas ca asteptam raspunsul de la fondul de garantare dupa care ne întâlnim cu proprietara sa semnam contractul final. Antecontracul este valabil pana la data de 01.01.2019.acum proprietara a plecat din tara si nu mai doreste sa ia legatura cu noi. Putem cere in instanta o hotarare in locul contractului de vanzare cumparare iar banca sa vireze restul de bani intr-un cont la care proprietara sa aiba acces? Cei de la fondul de garantare s-au miscat foarte repede.... Din pacate acum stam dupa proprietara care nu mai da nici un semn si nici nu raspunde la tel.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
BofanAna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:54, 12 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Dupa expirarea termenului din antecontract va puteti adresa instantei solicitand fie pronuntarea unei sentinte care sa tina loc de act de vanzare cumparare fie restituirea dubla (conform art. 1544 C.civ) a sumei avansate.
Solicitati, eventual, ajutorul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare antecontract apartament bilcarson bilcarson La cumpararea unui apartament antecontractul a expirat in 31.10.2019. Contractul cuprinde posibilitatea prelungiri numai cu acordul partilor. Dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract prima casa Ovidiu1485 Ovidiu1485 Acum aproape 2 luni am facut un antecontract prin programul Prima Casa. Dupa nenumarate intarziere din cauza celor de la banca cu care lucrez a plecat ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma rezervare apartament Inona Inona Buna ziua, in Aprilie am dar 1000e pe o hartie semnata de mine si reprezentantul dezvoltatorului pentru rezervarea unui apartament urmand ca in 10 zile sa se ... (vezi toată discuția)