avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NOTIFICARE DE CREANTA CLIENT DECEDAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NOTIFICARE DE CREANTA CLIENT DECEDAT

Buna ziua!
Se tot primesc in posta notificari de creanta din partea unei societati de televiziune prin cablu in legatura cu un contract incheiat cu fostul locatar care a decedat de un an de zile. Situatia este asa: acest fost locatar locuia in concubinaj cu o doamna care era proprietar la adresa de contract, apartamentul fiind bun propriu al doamnei.Contractul a fost incheiat pe numele domnului, iar anul trecut au murit amandoi, primul domnul, apoi doamna.De la data mortii doamnei nu s-a mai platit cv serviciilor de televiziune prin cablu si s-a dorit rezilierea contractului(au fost vecini, mostenitorul sa lamureasca)..nu se poate.. nu au dorit cei de la cablu , au fost ff obtuzi,au cerut sa vina titularul de contract(mortul) sa rezilieze sau sa se prezinte copie certificat deces al domnului, ceea ce e imposibil de obtinut intrucat acestui domn nu-i gasim rude apropiate sa ceara duplicat sau sa ne dea certificat deces. Stim doar ca singura ruda a dansului este o fiica care traieste in Germania care a venit cand a aflat ca a murit , a organizat inmormantarea si a disparut fara sa lase date personale, evident ca nu se poate face rost de acest certificat de deces. Dupa moartea doamnei s-a facut succesiune pe apartament iar mostenitorul primeste constant amenintari prin posta de la aceasta societate de televiziune, adresa de notificare fiind pe numele decedatului,creanta s-a si vandut intre timp unei societati de recuperare care ameninta decedatul cu dat in judecata ,cu recuperarea cheltuielilor de judecata, cu popriri etc. Este o situatie neplacuta, de aceste servicii nu s-a beneficiat nici de decedati(au intrat pe rand in spitale unde au si decedat) nici de mostenitor si nu se gaseste intelegere la aceasta societate de stingere a acestei creante create tot de ei ,artificial prin refuzul de reziliere.. Mentionam ca s-a incercat si pe calea reclamatiilor in scris pe email, sa se rezolve creanta intrucat reclamatul este decedat ..fara rezultat ..Ce e de facut?ce poate face mostenitorul doamnei sa scape de aceste notificari?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
csatariplastsrl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:07, 12 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Transmiteti societatii de cablu, daca aveti, o copie de pe certificatul de casatorie.
Daca nu aveti atunci lasati-ii in pace dupa ce ii atentionati ca titularul e mort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tvr-stat in stat face ce vrea ea, solicita taxe de la morti hacman hacman Buna ziua, Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor la celelalte intrebari pe care le-am mai pus. Am o problema: verisoara mea a murit, sotul ei a ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unei persoane decedata ContSters226650 ContSters226650 Draga forum Sper ca absurditatea situatiei care afecteaza familia mea sa aiba sursa in logica si nu ridicol. Sint recunoscatoare pentru ajutor. Pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Pacalit de o firma de telefonie agud agud Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Acum o luna de zile, tatal meu a decedat. Imobilul in care a locuit, a fost cumparat de fiica mea ... (vezi toată discuția)