avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisia presedintelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisia presedintelui

Presedintele asociatiei de proprietari mai are vre-o raspundere dupa ce si-a dat demisia, pina la inlocuirea lui efectiva cu noul presedinte ales? Sau asociatia ramine fara nimeni in acest interval, (intre fostul di viitorul presedinte )care sa indeplineasca cit de cit atributiile presedintelui? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 17:39, 13 Noiembrie 2018
Pentru corecta si completa dv informare,lecturati dispozitia in vigoare care prevede fara exceptie solutionarea situatiei prezentate de dv art 56 al3 L nr 196/2018
Mulțumesc. Problema la blocul nostru este că s-a demis președintele asoc.de pr., dar nu se găsește nici o persoană că sa preia funcția. E posibil sa dureze chiar multe luni de zile. Vechiul președinte e obligat să păstreze atribuțiile și răspunderea în perioada aceasta? Că parcă am citit un articol, dar nu îmi amintesc bine conținutul. Multumesc
Că de exemplu în cazul demisiei unui membru al com.executiv, el rămîne au atribuțiile și răspunderea pina la înlocuirea lui cu altcineva care intra în com.ex. Se intimpla la fel și cu președintele?
Nu.
Spre deosebire de membrii Cex care, conf art 54/1, sunt "desemnati" (=numiti), presedintele este "ales prin voința sa" - art 56/1
Deci, in opinia legiuitorului, un membru CEx poate sa mai stea in functie max 1-2 saptamani pana se numeste altul, cu un presedinte ar fi mai complicat - de ex in situatii ca ale dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când președintele asociației de proprietari își dă demisia și, deși se organizează două adunări generale, nu se întrunește cvorumul pentru alegerea unui nou președinte? Ela C Ela C Buna ziua, ce se intampla in cazul in care presedintele isi da demisia, se organizeaza 2 adunari, lumea nu se prezinta pentru majoritate si au trecut 2 luni ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari fara presedinte si comitet executiv Mihaela0215 Mihaela0215 Buna ziua, Din cauza unor probleme majore legate de spatiul comun, de canalizare si documentele imobilului, suntem in situatia in care nimeni nu isi doreste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie ... salontanul salontanul Buna ziua! Mi-am dat demisia din functia de presedinte de asociatie de proprietari. Nimeni nu vrea sa preia functia. Daca imi schimb domiciliul (potrivit legii ... (vezi toată discuția)