avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte necesare schimbare sediu, cesiune de parti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte necesare schimbare sediu, cesiune de parti sociale si modificare asociati pt un SRL

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca pentru inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor cu privire la schimbarea sediului, la cesiunea partilor sociale si la modificarea asociatilor (din 3 asociati raman 2) mai am nevoie si de alte acte decat urmatoarele:
- cerere de inregistrare
- hotarare AGA
- dovada privind noul sediu
- avizul proprietarilor privind schimbarea destinatiei imobilului
- contractul de cesiune
- actul contitutiv actualizat
- declaratia-tip pe propria raspundere
- delegatia pt persoana desemnata sa indeplineasca formalitatile legale
- copii certificate conform cu originalul de pe actele de identitate ale asociatilor

Toate aceste acte sunt valabile doar cu stampila firmei si semnatura tuturor asociatilor? Trebuie autentificat sau certificat vreunul dintre ele?

In cazul in care nu exista noi asociati sau administratori, mai este nevoie sa depun si declaratiile pe propria raspundere ale asociatilor, respectiv administratorilor deja existenti, precum ca indeplinesc conditiile legale pt detinerea acestor calitati, precum si specimenele lor de semnatura?

De asemenea, va rog sa imi spuneti, estimativ, cat costa inregistrarea acestor mentiuni in registrul comertului.

Multumesc!

O zi buna!

Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 18:32, 14 Noiembrie 2009
Daca se schimba sediul social este nevoie de certificatul de inregistrare in original (se va emite unul nou).
La contactul de comodat / inchiriere este nevoie de o fopocopie dp titlul de proprietate al imobilului in cauza (daca este vb de un contract de inchiriere si este inregistrat la administratia financiara nu mai este nevoie de dovada titlului de proprietate). De asemenea este nevoie de certificatul constataor original prin care s-au autorizat activitati de biroul la sediul social (se va elibara altul in baza declaratiei tip pe propria raspundere la noul sediu).
Nu este nevoie sa schimbati destinatia imobilului, insa avesti nevoie de acordul vecinilor (sus, jos, stanga, dreapta) si de avizul asociatilor de proprietari.
Daca cesiunea se face la o valoare mai mare decat valoare nominala a partilor sociale trebuie sa faci dovada achitarii impozitului pe venit (16% din ce depaseste valoarea nominala).
In cazul tau nu este nevoie de copiile actelor de identitate si nici de declaratie sau specimen de semnatura.
Actele sunt valabile ca inscrisuri sub semnatura privata (nu este nevoie de autentificare).
La horararea AGA este nevoie de contorul de cuvinte si pe langa AGA in original mai este nevoie de o fotocopie.
Costurile cred ca vor fi cam 70-80 RON.
Bafta!
Am tastat gresit taxele cred ca vor fi in jur de 700-800 RON:">
- pe linga actele ce le-ati enumerat nu uitati sa depuneti si certificatul de inmatriculare(original) avut in prezent si certificatele constatoare de autorizare ce le aveti ptr sediul ce doriti sa-l schimbati la alta adrsa si-l autorizati acolo( prin declaratia model 2) -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)
Societatea x doreste sa cumpere 2 societati y si z. alberto_e60 alberto_e60 in acest caz care sunt pasii care trebuiesc urmati? si cine din societatea x trebuie sa fie prezent? unicul asociat si administrator sau se poate sa fie ... (vezi toată discuția)