avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratie mincinoasa

Buna ziua.am o intrebare,daca un coleg a dat o declarație scrisă mincinoasă,dictată de altcineva cu toate că a zis ca nu e adevarat si eu am înregistrare audio cu el in care imi spune ca nu e adevărat ce l-au pus să scrie,ce se poate intampla?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:42, 14 Noiembrie 2018
Depinde despre ce fel de declaratie e vorba. Simpla minciuna nu se pedepseste, dar se pedepsesc falsul in acte si inducerea in eroare a organelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie mincinoasa Maftei Ionela Andreea Maftei Ionela Andreea Buna ziua.am o intrebare,daca un coleg a dat o declarație scrisă mincinoasă,dictată de altcineva cu toate că a zis ca nu e adevarat si eu am înregistrare ... (vezi toată discuția)
Participare improprie la fals intelectual! bună ziua poate să ... Andrei19955 Andrei19955 Participare improprie la fals intelectual! Bună ziua poate să îmi spună cineva care dintre următoarele 2 infracțiuni se pedepsește mai rău? ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)