avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna.
Sunt casatorita de putin timp si am ajuns la concluzia ca nu mai doresc sa raman in aceasta casnicie. Avem impreuna un copil de doi ani.
As vrea sa ma indrumati, sa imi spuneti care sunt pasii care trebuie urmati pt a iesi din aceasta casnicie impreuna cu copilul meu, deoarece stiu ca va incerca toate caile legale si nu numai pt a-l lua la el.
Inca locuiesc cu el in casa.
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Andutsa , utilizator 08:05, 28 Noiembrie 2018
Va multumesc din suflet tuturor pt raspunsuri.
Voi actiona in functie de sfaturile date de voi. Acum macar stiu cu ce sa incep!
Buna, as avea si eu o situatie, imi cer scuze ca o descriu in citat, nu ma descurc sa deschid topic nou. Vreau sa divortez, sotul nu e agresiv fizic, doar verbal. Din cauza unui joc pe net, am ajuns sa fim ignorati si eu cit si cei doi minori pe care ii avem impreuna. Locuind in alta tara, ce ar trebui sa fac? Unde sa incep divortul? In tara unde ne-am casatorit (Romania) sau in tara unde sintem in prezent cu copii cu tot? Avem si o locuinta cumparata dupa casatorie, stiu ca e bun comun chiar daca a fost cumparata integral din banii mei, trebuie inaintat si partajul in acelasi timp? Avem sanse sa divortam la notar? Va multumesc anticipat pt raspuns si scuze pt interventia in topicul dvs.
Buna. Din punctul meu de vedere nu e nici o problema ca ai scris aici. Sper sa primesti raspunsurile de care ai nevoie. E trist ca in zilele noastre conteaza mai mult un telefon, laptop, joc sau o retea de socializare decat ceea ce e cu adevarat real:familia.
Din ce am mai citit pe aici si din ce mai stiu de la cei din jur, divortul se face in tara in care s-a oficiat casatoria. La notar, asa cum mi-a scris mai sus un domn avocat, poti divorta daca va puneti de acord in toate privintele: cui ramane casa, masa, copii, cine plateste pensie alimentara, etc. Voi doar va puneti de acord asupra tuturor lucrurilor si mergeti la notar cu actele. Daca nu, in instanta. Asta e calea cea mai lunga si obositoare.

Andutsa a scris:

Buna, as avea si eu o situatie, imi cer scuze ca o descriu in citat, nu ma descurc sa deschid topic nou. Vreau sa divortez, sotul nu e agresiv fizic, doar verbal. Din cauza unui joc pe net, am ajuns sa fim ignorati si eu cit si cei doi minori pe care ii avem impreuna. Locuind in alta tara, ce ar trebui sa fac? Unde sa incep divortul? In tara unde ne-am casatorit (Romania) sau in tara unde sintem in prezent cu copii cu tot? Avem si o locuinta cumparata dupa casatorie, stiu ca e bun comun chiar daca a fost cumparata integral din banii mei, trebuie inaintat si partajul in acelasi timp? Avem sanse sa divortam la notar? Va multumesc anticipat pt raspuns si scuze pt interventia in topicul dvs.

Multumesc frumos pentru intelegere. In situatia in care divortam pe cale amiabila, ambii fiind de acord cu toate aspectele, chiar e obligat tata copiilor sa plateasca o pensie alimentara? Nu prea as vrea sa il vad in situatia in care arunca 200 lei spre mine. Prefer sa vina de la el asa de buna voie din dragoste pentru copii nu din frica de lege. Nu vreau sa ii cer nimic, nu vreau sa ii pun limita de vizita la copii. Copii nostri merita sa isi vada ambii parinti ori de cite ori doresc si cit timp doresc. Nu e vina lor ca noi nu ne mai potrivim. Deci chiar sint obligata sa ii impun suma si timpul de vizita? Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa 16 ani , doresc sa divortez lunga lunga Buna seara, dupa 16 ani de casnicie doresc sa divortez, dar imi este frica sa nu pierd copii(2) la divort, deoarece eu asi fi nevoita sa locuiesc la mama ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Divort&custodie copil Butterfly82 Butterfly82 Buna ziua, Doresc sa divortez de sotul meu cu care am un copil in varsta de 5 ani. Am urmat o forma de invatamant care imi va permite din septembrie sa ocup o ... (vezi toată discuția)