avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renunțarea moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renunțarea moștenire

Doresc să închei o declarație notarială in Romania că voi renunța la moștenirea din Germania in schimbul unei sume de bani care să îmi fie trimisă în cont in 2 săptămâni de la încheierea declarației. Este posibila încheierea unei astfel de declarații ?! Ce se întâmplă dacă nu primesc banii in intervalul acela de timp? Se poate considera acea declarație că fiind nulă?!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:35, 14 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania, nu.
Potrivit art.1101 din Codul civil: „Sub sancţiunea nulităţii absolute, opţiunea succesorală este indivizibilă şi nu poate fi afectată de nicio modalitate.”
Adica de o conditie, precum renuntarea in schimbul unei sume de bani.
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu exista renuntare in schimbul unei sume.
Puteti acceptati succesiunea si sa solicitati ca in locul bunurilor sa primiti sulta.
Sulta se calculeaza de un expert in functie de valoarea bunurilor.
Se poate da o alta formă? Moștenirea respectiva este pe teritoriul Germaniei nu în Romania. La moștenirea din Romania nu se renunță.
acest răspuns util
Nu e vorba de mostenire. E vorba de forma in care e intocmita declaratia si de conditiile de validitate.
Iar declaratia se intocmeste de un notar roman, in conformitate cu legislatia din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem să îi dăm o sultă mamei vitrege ca să renunțe la moștenirea după tata, însă nu putem rezolva simplu pentru că nu vrea notarul. care este soluția în cazul nostru? andy84960 andy84960 Buna seara, nu stiu cum sa incep dar nu inteleg ceva... Tata a murit in martie, eu cu sora am facut actele pt succesiune, la notar cand sa semnam actuala ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a decedat și vreau să-i propun fiicei sale să renunțe la partea ei în favoarea mea. unde putem întocmi un act în acest sens? dell25 dell25 Buna seara, As avea si eu nevoie de un sfat la o problema destul de grea. Dupa moartea bunicilor nu s-a facut nici o succesiune(bunurile au ramas al ... (vezi toată discuția)
Cedare cote mostenite alex5 alex5 buna ziua, s-a incheiat la notar de succesiune in care scrie clar ce fractiune revine fiecarui mostenitor. intrebare : in acest stadiu, cum se poate ... (vezi toată discuția)