avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat o casă în timpul căsătoriei cu bani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat o casă în timpul căsătoriei cu bani primiți de la mama, contribuția noastră fiind o sumă mică. Acum fostul soț îmi spune că poate să mă dea afară când vrea cu un singur telefon, pentru că actele au fost făcute pe numele lui. Ce pot să fac?

acum 20 de ani , fiind casatoriti mama mi-a dat bani si am cumparat o casa ,am mai adaugat si noi o suma mica. a pus pe acte numele lui,notarul spunand ca in caz de divort oricum casa se imparte la 2.de 3 ani am divortat , fara partaj.acum ma ameninta ca ma poate da afara cand vrea doar cu un sg. tel si un da din partea copilului minor(15 ani) eu lucrez mai mult pe afara. acum astept aprobarea deoarece imi schimb numele. ce pot sa fac?
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:24, 17 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ati cumparat casa erati casatoriti cu acte?
Când s a achitat casa s-s scris undeva ca banii 9-95% sunt proveniti de la mama dvs?
Banii de la mama s-au tranferat prin banca, sau in mana?

Copilul nu are nici un cuvand la partaj.Deci el nu conteaza.Fiind bun dobandit in timpul casatoriei este 50% cu 50% bun comun.daca dvs dovediti ca 90-95sau 99% din valoare lui a fost cumparat cu banii de la mama dvs atat va va reveni.
Chiar daca actele s-au facut pe numele lui, daca la momentul cumpararii scria pe contract nume prenume, casatorit sau nu?
acest răspuns util
Nu conteaza ce abereaza sotul dvs mergeti la un av si demarati actiunea de partaj .Sotul nu va poate evacua sau sa obtina mai mult decat a contribuit daca puneti problema in mod corect la proces.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Când am cumpărat casa eram căsătoriți.mama mi -a trimis banii prin Western union.am toate chitanțele,dar la cumpărare nu s-a specificat ca sunt de la mama. Dar noi nu lucram nicăieri așa ca nu aveam bani.
acest răspuns util
Cu actele avute o sa puteti face dovada contributiei la dobandirea bunului.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E clar, daca puteti dovedi procentul din casa cumparata, adica am.primit 10.000 usd si am.platit 12.000 pe ea dvs o sa aveti 90% din bani.
Spunetii sotului dvs ca era casatorit cand s a cumparat casa dexi din start sunteti egali si apoi aveti actele si o sa demonstrati cu acte si martori ca acest apartament e cumparat in proportie de 90%cu banii dvs.
Asa ca sa lase ciocul mic ca el e ca si chirias.Cautati va avocat.

Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Divort corne37 corne37 casatorita cu un copil de 12 ani, in timpul casatoriei sa cumparat un apartament cu bani sotului meu,el lucra in Israel si trimitind bani in contul mameilui, ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor dupa divort b-8 b-8 Buna ziua Daca inainte de casatorie, sotia dovedeste ca mama ei i-a transferat intr-un cont o suma mare de bani, - sa zicem luna octombrie-, casatoria s-a ... (vezi toată discuția)