Am cumpărat o casă în timpul căsătoriei cu bani primiți de la mama, contribuția noastră fiind o sumă mică. Acum fostul soț îmi spune că poate să mă dea afară când vrea cu un singur telefon, pentru că actele au fost făcute pe numele lui. Ce pot să fac?
acum 20 de ani , fiind casatoriti mama mi-a dat bani si am cumparat o casa ,am mai adaugat si noi o suma mica. a pus pe acte numele lui,notarul spunand ca in caz de divort oricum casa se imparte la 2.de 3 ani am divortat , fara partaj.acum ma ameninta ca ma poate da afara cand vrea doar cu un sg. tel si un da din partea copilului minor(15 ani) eu lucrez mai mult pe afara. acum astept aprobarea deoarece imi schimb numele. ce pot sa fac?
Aici este vorba de lege nu de logică.
Logic aveţi dreptate, dar legea pretinde acte care să ateste că banii s-au dat numai ficei, nu şi soţului ei.
Conform legii bunurile dobândite în cursul căsătoriei sunt bunuri comune, indiferent de provenienţa lor.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai daca banii i-a trimis pe numele fiicei si sunt chitante in acest sens, cred ca rezulta ca intentia i-a fost sa ii dea fiicei, nu ?
Si nu toate bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune, tocmai conteaza modul in care au fost dobandite.
Cereti partajul si cereti o cota majorata, faceti contract cu un avocat sa va reprezinte.
Divort
corne37
casatorita cu un copil de 12 ani, in timpul casatoriei sa cumparat un apartament cu bani sotului meu,el lucra in Israel si trimitind bani in contul mameilui, ... (vezi toată discuția)