avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plătesc impozite dacă deschid o afacere srl de coafor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plătesc impozite dacă deschid o afacere srl de coafor

Bună seara,
Suntem trei surori dintre care una are handicap si doresc sa stiu daca ne scutește de a plati taxele si impozitele si daca ne pot da ajutor fiind prima afacere?
Este recunoscuta in Spania gradul de handicap ar trebui sa traduca sau sa o recunoasca si in Romania.... noi venim din Spania.Va mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AURA eu , utilizator 12:33, 15 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu si in cazul srl microintreprindere veti plati impozitul pe venitul microintreprinderii 3% la srl fara salariati sau 1% daca aveti minim un salariat si acesta poate fi chiar si dintre cei trei asociati ai srl daca este angajat pe firma cu contract de munca cu norma intreaga de 8 ore.
Veti mai plati si impozitul pe dividende datorat asociatilor persoane fizice de 5% anul urmator daca in adunarea generala a asociatilor veti hotara repartizarea profitului firmei din anul precedent incheiat, ca dividende.
Ok va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere 2016 - cheltuieli fara legatura cu activitatea firmei adrianppa adrianppa Buna ziua, Am un PFA si incepand cu luna aceasta vreau sa infiintez o microintreprindere pe care sa mut activitatea. Pe PFA este foarte simplu cu ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende mihaela nedelea mihaela nedelea Un SRL are profit nerepartizat din anii trecuti. Se pot repartiza dividende in cursul anului 2018 ? Cum se procedeaza cu plata impozitului , ce declaratie ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale derulare activitate prin srl sau microintreprindere ralvintila ralvintila Buna ziua, as vrea sa infiintez o societate (SRL sau microintreprindere) cu asociat unic, avand ca obiect de activitate consultanta imobiliara. Ma puteti ... (vezi toată discuția)