avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... transfer marfa de pe o firma pe alta si insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

transfer marfa de pe o firma pe alta si insolventa

• va rog mult ajutati-ma cu sfaturi pt urmatoarea problema:
-soc veche,cu 2 asociati,platit de tva si impozit pe profit,stoc de marfa 5 miliarde,datorii la furnizori 3 miliarde,datorii catre asociati 2,5 miliarde;
-au deschis o alta firma platit. de tva si impozit pe profit
-vor sa transfere marfa de pe cea veche pe cea noua,astfel incat sa ceara falimentul celei vechi
-cand stocul va fi zero ramane de discutat daca se vor prescrie datoriile sau le vor achita,dar cum pot sa procedeze sa scape de stoc fara sa implice anumite banuieli din partea fiscului sau garzii financiare
-ei vor sa activeze deja pe asta noua,probabil trebuie sa declare pct de lucru,insa daca nu vor vinde momentan la pers fizice,le trebuie casa de marcat?
-de asemenea vor sa preia leasingul la masina de pe firma veche pe cea noua
-dupa ce rezolva stocul vor cere falimentul sau un furnizor sa le ceara insolventa

• de asemenea o societate careia un funizor i-a cerut insolventa si urmeaza sa se judece,are voie sa presteze in continuare activitatea,mai poate vinde cu tva,efectueaza plati in continuare?
Am nevoie de un raspuns cat mai repede,va rog.
MULTUMESC MULT.

Cel mai recent răspuns: ursuloaica , utilizator 10:16, 30 Noiembrie 2009
vreau sa mai mentionez un lucru,societatea nu a a vut un contabil angajat pe firma,nici contract cu un contabil aut sau expert;actele contabile au fost intocmite de un prieten de meserie economist,insa care nu a semnat bilantul sau declaratiile.
ce este de facut
Obligativitatea tinerii evidentei contabile in conformitate cu legea contabilitatii revine administratorului.
Nu are mare importanta faptul ca declaratiile sunt semnate de acesta atata timp cat sunt corect si legal intocmite. Cu privire la bilant, prin lipsa semnaturii unui expert contabil, inteleg ca nici nu a fost depus la finante. Acest fapt contravine legii.
Bilantul la Finante se depune la iunie si la decembrie si in prezent pentru depunerea lui este necesara semnatura unui expert contabil. Bilantul anual se depune si la Registrul comertului. Nedepunerea acestora atrage concluyia ca aveti o contabilitate neconforma cu legea.
declaratiile lunare si bilanturile la semestru si anual au fost depuse,insa la declarant este trecut asociatul ca alta persoana imputernicita,dar el nu are nici studii economice si nici nu este angajat.
Deci bilanturile sunt depuse ilegal.
Important este daca acest prieten care i-a intocmit actele si care nu apare pe nici un act va fi tras la raspundere.
multumesc
Bilantul la Finante se depune la iunie si la decembrie si in prezent pentru depunerea lui este necesara semnatura unui expert contabil. Bilantul anual se depune si la Registrul comertului. Nedepunerea acestora atrage concluyia ca aveti o contabilitate neconforma cu legea.

Pt adelaida 07
Am impresia ca sunteti contabil sau expert contabil si atunci insistati ca bilantul sa fie semnat de un expert. De ce nu postati art din legea 82 care include si alte persoane??
De ce trageti concluzia ca evidenta contabila nu este conforma cu legea?
Nu sunt contabil si nici expert.
Nedepunerea bilantului in conformitate cu legea atrage aceasta concluzie.
Este doar parerea mea.
Din cate se pare acestea au fost depuse, deci este in ordine.
Cat priveste faptul ca persoana care a intocmit si tinut evidenta contabila nu semneaza aceste documente nu va raspunde pentru ele. Practic el nici nu a tinut aceasta evidenta, ea a fost tinuta de catre asociatul care si-a asumat raspunderea ei prin semnatura.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Amenzi Ganna Ganna Buna seara. Imi puteti raspunde va rog la mai multe intrebari: 1. In cazul declaratiei 394 amenda este 6000 de lei pe luna pt fiecare luna pt care nu ai ... (vezi toată discuția)
Intrebare dandu dandu Am si eu urmatoarea problema: Am un SRL caruia i-am suspendat activitatea la inceputul anului 2008 , dupa care nu am mai depus nicaieri nici un fel de act ... (vezi toată discuția)