avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor viata e pusa in pericol
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

viata e pusa in pericol

Unde gasesc incadrarea juridica in NCP ( sau poate...NCC..?) a unei fapte , actiuni, demers, ( chiar si o afirmatie-declaratie mincinoasa) prin care viata cuiva sau a unei comunitati este pusa in pericol ? Adica datorita acelor fapte, sau actiuni, sau prezentarea in mod mincinos a unei situatii, nu se intreprind masuri prin care viata este in siguranta iar comunitatea se poate proteja. iar lipsa acelor actiuni protectoare ar putea duce la grave prejudicii ( moarte, pierderea unei locuinte, pierderea sanatatii sau a integritatii fizice....)
Multumesc
Am toata consideratia si gandurile cele mai bune pentru cel/cea care , fiind in cunostiinta codurilor , sau a unor experiente de genul expuse mai sus ( nu forumisti care doar isi dau cu parerea pentru a intretine site-ul ) imi va da raspunsul cautat.
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:18, 16 Noiembrie 2018
Hmmm... daca eu afirm ca rusii nu vor bombarda Bucurestiul saptamana viitoare si reiese ca era o minciuna, nu ma poate condamna nimeni pentru asta, deoarece nu am nicio functie sau raspundere pentru apararea militara a Bucurestiului. Daca factorii de raspundere se iau dupa mine, e vina lor, nu a mea. Mai clar: conteaza ce functie/autoritate/raspundere are cel ce minte, deoarece simpla minciuna nu se pedepseste. Oamenii au dreptul la opinie, asta incluzand dreptul ca ei sa minta in public.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa, sau nu FRD FRD In cazul in care intr-un litigiu de munca la proba cu interogatoriul luat societatii parate administratorul societatii nu raspunde la intrebarile adresate cum ... (vezi toată discuția)
Adevar si minciuna trope_doi trope_doi “Uneori adevarul iese la suprafata fara sa fie cautat” (Menandros) Foarte multi oameni scriu si/sau vorbesc despre adevar… Unii spun: ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se pot incadra afirmatiile mincinoase dintr-o actiune de chemare in judecata Mirrella P. Mirrella P. Daca plangerea sau denuntul care descriu fapte nereale sunt clar reglementate penal prin infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, actiunea de ... (vezi toată discuția)