avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Restituirea taxei de scolarizare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Restituirea taxei de scolarizare

M-am inscris la facultate la Bioterra cu un prieten doar ca eu m-am bagat la F.R. iar prietenul meu la zi. Eu am platit decat jumate din taxa iar cealalta persoaba a platit integral. Dupa 1 luna am vrut sa ne retragem de la aceea facultate. Dosarul l-am primit inapoi fara probleme , dae cand a venit vorba de restituirea taxei au inceput sa zica ca nu se poate din cauza unui contract care noi "cica" l-am semnat. Dar nu e adevarat. Deabea auzisem de acel contract in saptamana respectiva. Dupa ce ne-au trimis de la secretariat la decana si tot asa. Ne-a zis decana sa facem o cerere de restituire a taxei. Am facut-o si a ramas sa ne dea raspunsul. Prietenului meu i-a fost restituita 50% din suma platita iar mie nimic. Ca imi spunea secretara ca nu conteaza la mine. Ca mie nu au cum sa imi restituie banii din cauza la contract. Pe care nu l-am semnat. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 10:05, 17 Noiembrie 2018
Daca nu ati semnat nici un contract nu aveau voie sa incaseze banii!!! Ati primit o factura, un bon fiscal?
In mod normal pe factura ar trebui sa fie inscrise referintele contractuale.
Deasemenea in mod normal un contract se stabileste intre 2 sau mai multe persoane si fiecare din partile contractante trebuie sa primeasca un exemplar.
Sunteti sigur ca nu ati semnat nimic?!?

Presupun ca cerere de restituire de taxa facuta a fost inregistrata si aveti in posesie o copie legala a ei.
Va trebui sa somati institutia de invatamant sa va restituie banii platiti pro-rata temporis.
Daca nu se conformeaza va trebui introdusa actiune in instanta.
Nu am semnat nici un contract.Am primit bon fiscal si cererea am lasat-o la secretara rectorei deoarece rectora nu era la facultate si urma sa fiu sunat dupa ce se uita peste cererea mea. La cateva zile dupa am fost sunat de secretara si mi-a spus ca nu primesc nimic inapoi cu motivu ca la mine la f.r e diferit, atat. Si ca sa scape de mine mi-a dat nr de la secretariatul specializarii mele.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
gi-jane2, moderator
Va trebui sa contestati in scris cu confirmare de primire ceea ce v-a fost spus, va trebui sa somati, tot in scris cu confirmare de primire, institutia sa va furnizeze un exemplar al susnumitului contract, contract pe care ea pretinde ca l-ati semnat.
Nu uitati sa faceti istoricul celor afirmate de diversele persoane si secretariate (cu data de depunere a notificarii de decizie de renuntare la cursuri, cu date precise si daca posibil numele persoanelor care v-au dat diversele informatii, etc...).
Este clar ca sunteti plimbat de la Ana la Caiafa pt a evita restituirea banilor.
Cum un modul scolar este un serviciu care se va presta in timp aveti dreptul de a recupera conform principiului pro-rata temporis banii platiti pt care nu ati primit servicii (pt a vedea daca nu sunt si penalizari cititi si regulamentul de functionare al institutiei).

Marea dvs problema este ca pana acum nu aveti nici o proba scrisa deci va trebui sa incepeti sa faceti presiuni pt a le obtine (un simplu bon fiscal nu este decat o proba de plata nu un contract, etc...).
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În data de 14 octombrie am depus o cerere de retragere ... Eleonora70 Eleonora70 Bună ziua, În data de 14 octombrie am depus o cerere de retragere de la studii care a fost aprobată. De asemenea, am solicitat restituirea primei tranșe ... (vezi toată discuția)
Facultate crisu_10 crisu_10 buna ziua.problema mea este urmatoarea:m-am inscris la facultate in sesiunea de vara,la management si acum sunt anuntat ca nu se mai tine clasa,ca se ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi restituie diploma de bac danastreza danastreza M-am inscris in anul 2006 la o facultate.Am depus diploma de bacalaureat in original la inscriere ,le-am platit o suma de bani si din motive personale n-am ... (vezi toată discuția)