In anul 1962 MAMAIA lasa un testament, prin care imparte un teren (pe care MAMAIA este proprietara cu acte) in 5 parti egale celor 5 copii ai sai. La scurt timp (2-3 ani) 2 dintre copii pleaca (prin casatorie) din curtea respectiva. Unul isi vinde la plecare, cu chitanta de mana, cate jumatate din partea sa de teren la 2 din cei 3 ramasi in curte, iar celalalt plecat nu face nimic, in sensul ca nu se mai intereseaza de teren, nu mai are nici o pretentie si in 1993 moare. Prin 1968 curtea este impartita, de comun acord intre cei trei ramasi+acordul tacit al MAMAIEI, si sunt trasate "granitele" fiecarei proprietati. Situatia ramane neschimbata pana in ziua de azi si se regaseste si in hartile cadastrale. MAMAIA nu a mai modificat testamentul din 1962, desi a trait intr-una din cele trei curti pana in 1985, si vedea clar diferentele dintre testament si situatia actuala. Unul din cei 3 ramasi este tatal meu (decedat) si dorind sa fac act de propriate pe terenul respectiv am constatat ca nu se poate, deoarece tatal meu nu era proprietar acolo (cum nu sunt nici ceilalti 2 ramasi). Solutia a fost deschiderea succesiunii dupa MAMAIA. Am deschis succesiunea si :O : mostenitorii celui care a plecat din curte si nu s-a mai interesat de nimic pretind acum partea de teren care a fost lasata prin testament acestuia. Intrebari: 1.Au vreo sansa cei doi care au plecat din curte (sau mostenitorii lor) sau obtina ceva? Daca DA atunci termenul uzucapiune la ce se refera?? 2.Daca NU atuci cum vor fi facute actele de proprietate pentru cei 3 ramasi? Dupa situatia reala sau dupa testament??? 3.Daca cel de al 2-lea plecat nu este de gasit? NU acte, adresa...nimic-nimic ce este de facut sau cum se abordeaza situatia in acest caz? Spun ca stiu de existenta lui dar nu poate fi localizat, ce sa fac? Multumesc anticipat.
pai, daca si la ora actualaa pe acel teren figureaza tot MAMAIA, se dezbate succesiunea, care se imparte in 5 parti egale.
daca unul din copiii MAMAIEI este decedat, vine la succesiune in locul lu copii acestuia care mostenesc acea 1/5 parte indiferent citzi frati sunt.
nu conteaza daca pina in prezent nu s-a intersat de teren, ci, este mportant ca in termenul de 6 luni de la decesul MAMAIEI sa fi acceptat succesiunea.:)
aceasta problema mai suporta discutii.
sunt multe neclaritati.
daca nu stie adresa acelui mostenitor, poate sa-l instiintzeze prin presa nationala.
Multam fain! dar nu pricep exact ce inseamna: "nu conteaza daca pina in prezent nu s-a intersat de teren, ci, este mportant ca in termenul de 6 luni de la decesul MAMAIEI sa fi acceptat succesiunea." Adica cum sa accepte succesiunea? in termenul de 6 luni nu a facut nimeni nimic, asta nu inseamna ca a acceptat (?tacit?) situatia reala de pe teren? Sunt de acord ca vor fi 5 mostenitori, sau urmasii acestora, dar cum ramane cu cei care au platit impozit pe terenul respectiv, care au stat efectiv (Al.Stoicescu) acolo (lol) si s-au ingrijit de teren? Daca din cei doi plecati nici macar unul nu a facut nimic pt. a-si cere si dobandi drepturile, in termenul de 6 luni, nu inseamna ca au acceptat situatia (sau mai popular ca "s-au impacat cu ideea") si ca timpul s-a scurs in favoarea celor 3 care au ramas acolo?
Dreptate intre frati
nadia666
buna ziua
5 frati se afla intr-un proces civil avand ca obiect nulitatea absoluta a unui CM dupa tatal lor si reductiunea testamentului in care tatal lor il ... (vezi toată discuția)
Testament
nadia666
buna ziua
sunt mostenitor rezervatar dupa tatal meu care inainte sa moara a facut testament surorii mele .Eu vreau sa stiu daca o chem in instanta pe sora ... (vezi toată discuția)