avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președintele asociației spune că a plătit o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președintele asociației spune că a plătit o lucrare din bani proprii, ne cere câte 1000 de lei, dar refuză să ne arate documente justificative. Ce mă sfătuiți să fac?

Buna seara! Deranjez cu o intrebare,in urma cu cateva zile presedintele de asociatie de locatari m-a somat verbal sa platesc 1000 de lei reprezentand achizitia si montarea unui hidrofor nou ptr blocul unde locuiesc,acesta fiind costul ptr fiecare apart in parte din bloc,motivand ca a platit din buzunarul lui toata lucrarea cu hidroforul si asteapta sa isi recupereze bani de la locatari,mentionez ca eu nu mi-am dat acordul in scris sau verbal ptr aceasta lucrare,toate bune si frumoase! M-am gandit daca omul si-a sacrificat timpul si bani ptr aceasta lucrare trebuie sa contribui si eu cu bani care mi-au fost solicitati,dar am cerut in schimb o chitanta ptr bani solicitati,dar el a refuzat sub motivul ca firma cu care colaboreaza nu poate emite chitante individual ptr toti locatari,si emite doar ptr asociatie,ok! Am cerut chitanta de la asociatia de locatari,rasp din partea asociatiei este ca nu emite chitante ptr asa ceva,imi este teama ca este vreo teapa din partea presendintelui,fiindca au mai fost cu atencendente in trecut din partea altor presedinti de asociatie,ce ma sfatuiti sa fac??
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: panaitcorneliu , utilizator 08:14, 20 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In temeiul disp art 28 din L nr 196/2018 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru suma solicitata
Orice agent economic care presteaza servicii este obligat sa elibereze documente justificative eventual si garantie pentru lucrarea executata=achizitie+instalare hidrofor
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Refuzaţi plata.
Suma respectivă (dacă este cerută legal) trebuie să apară pe listele de întreţinere, nu cerută din uşă în uşă şi fără chitanţă.
Din curiozitate, fiind vorba de 1000 lei/ap la cât se ridică suma totală?
Nu de alta dar a fost plătită de preşedinte din buzunarul propriu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
El zice ca costul total ptr achizitionarea si montaj al hidroforului este de 6000 de lei dar nu prea iese la socoteala,sunt 18 apartamente in bloc si dansul cere 1000 de lei ptr fiecare apart,din asta rezulta ca dansul incaseaza mai multi bani
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai diferenta este parandaratul, nu ii platiti nimic daca nu prezinta documente justificative pentru piese si manopera, sa prezinte cel putin 3 oferte de pret, asa cum prevede legea 196/2018, selectie de oferte. Iar daca nu are aprobarea ad gen pentru o investitie asa de mare cu atat mai putin.
Pe de alta parte, daca a platit din buzunarul propriu, se vede ca nu cunoaste legea, iar el in calitate de presedinte ar trebui sa o cunoasca cel mai bine, trimiteti-l la plimbare.
In cazul in care introduce cheltuielile pe lista de plata fara doc justificative, contestati lista de plata si apoil il puteti da in judecata.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineața,
Am citit cele transpuse de Dvs și pot sa va spun că cea mai bună soluție este să îl trimiteți la plimbare pe acest individ. In general președinții de Asociație considera Asociația de locatari propriul Business. Facturi încărcate, încheierea de contracte cu anumiți asa ziși agenți comerciali sau Societății de prestări servicii. Noi, la blocul nostru, am ridicat Asociația în capul președintelui, care an de zile a încasat suma de 30 de lei pentru reparații bloc, iar timp de 5 ani, acesta nu a investit niciun ban în reparația blocului. Acum, băiatul are și dosar penal pentru înșelăciune și alte. Pentru recuperarea banilor, îi vom vinde apartamentul și îl eliminăm din bloc.
Cea mai bună Justiție este cea proprie, căci în instantele din Romania, mori tu , până sosește verdictul.
Cu acestea spuse, vă doresc să aveți curaj și mai ales atitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii ComN ComN Buna ziua. Anul acesta s-a hotarat de cativa locatari din asociatia de bloc strângerea lunara de 500 lei vara si 200 lei iarna pentru Fondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)
Plati datorii furnizori DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii: - bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita ... (vezi toată discuția)
Emitere chitanța S.B. S.B. Buna ziua,va rog sa imi spuneți daca este legal ca asociația de locatari sa nu emită chitanța pentru încasarea datoriei provenite din penalizare. ... (vezi toată discuția)