avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ghinion: m-a rugat un prieten să-l ajut să schimbe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ghinion: m-a rugat un prieten să-l ajut să schimbe ștergătoarele, dar am scăpat suportul când l-am ridicat și s-a crăpat parbrizul. Mi-a făcut plângere penală pentru distrugere și vandalism, poate avea câștig de cauză?

M-a rugat un prieten sa-l ajut sa schimbe stergatoarele la masina ca el nu stia cum sa le schimbe . Ca prieten am sarit in ajutor , dar , ghinionul a fost ca atunci cand am ridicat suportul in sus sa-i pun stergatorul , mi-a alunecat din mana si a crapat parbizul , iar asa zisul prieten m-a acuzat de distrugere si vandalism de a ajuns sa ma dea la politie pentru treaba asta . intrebarea mea este ce pot sa fac , are castig de cauza . specific ca nu am facuto contra cost si doar un gest prietenesc . Eu am vrut sa-i dau jumatate din suma sa-si puna parbizul dar omul m-a luat ca si cum trebuia sa-i dau si garantie . MULTUMESC !
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Multumesc domnule avocat , foarte bine punctat de dumneavoastra asupra calitatii umane de asta am vrut sa-i dau jumatate din suma pentru-ca acuma ma simt si eu vinovat ca l-am ajutat , dar ma doare ca ma acuzat de distrugere si a mers mai departe ,el nu vrea sa contribuie cu nimic !
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i dati dom'le nici jumatate!
Blocati-l pe telefon, sa va contacteze prin posta, daca vrea ceva.
In cazul in care va da in judecata, mergeti si sustineti-va punctul de vedere si faptul ca ati dorit sa ii platiti din dauna, in mod sigur judecatorul va aprecia intentia si ii va da cu flit amicului.
Multumesc pentru incurajare !
3 din 26 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moral si prieteneste ar fi sa-i platiti parbrizul. Incumentarea de a schimba un stergator fara masuri de precautie, cu privire la parbriz, arata necunoasterea procedurii de eliminare a riscurilor. De ce elevatoarele la service, sau obloanele la masina au sigurante? Eu mi-am fisurat parbrizul in mod asemanator...si nu era nici fisurat, nici vechi, nici copt... (pacat ca ganditi astfel d-le cyan). Si de ce numai jumatate? Poate cumpara doar jumatate de parbriz? Cu ce e omul vinovat? Ca a avut incredere in oameni, care nu au suficienta intelepciune, sa-si recunoasca limitele indemanarii si nici sa-si asume raspunderea pentru ce gresesc. Parca o face cineva in tara asta... (Stiu ca va fi sters mesajul)
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2018
danocs, utilizator
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
"...Cu ce e omul vinovat? " - cu faptul ca a apelat la un prieten sa ii execute o reparatie, in loc sa apeleze la un service, care ar fi putut raspunde legal ptr. o eventuala stricaciune. Deci corect ar fi ca cei doi sa se inteleaga si sa suporte impreuna reparatia. Dar cum poate dovedi cel care a cauzat paguba accidentala, ca ea s-a produs ca urmare a cereririi de ajutor a proprietarului?

Alte discuții în legătură

Ridicat stergatoare alin p. alin p. Ma intrebam totusi daca faptul ca am ridicat stergatoarele de parbriz fara a produce pagube imi poate crea probleme legale, pentru ca am fost vazut, desi nu ma ... (vezi toată discuția)
Incident rutier minor bedy bedy Buna ziua ! Sunt un student in varsta de 20 ani cu domiciliul in Ploiesti si am patit urmatoarele : ma intorceam de la tara cu un prieten , cu masina sa ,eu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)