avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatia angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatia angajatorului

imi puteti spune va rog daca angajatotul in urmatoarea situatie:angajata insarcinata si-a luat concediu medical pt o perioada de 2 luni dupa care a intrat in concediu pre natal fiind in 7 luni,in cele 4 luni pana la intrarea in concediu de nastere are obligatia de a-l plati pe angajat?daca da cat si daca isi va recupera angajatorul banii da-ti angajatei....si inca o intrebare :angajata trebuia sa mai figureze in statul de plata?si pana cand?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:03, 20 Noiembrie 2009
1. Adeverinta de care vorbiti este o adeverinta tip pe care o luati de la AJOFM si o completeaza angajatorul dvs.
2. In aceasta adeverinta sunt specificate salariile dvs. pe ultimele 12 luni si ordinele de plata cu care au fost platite contributiile la somaj.
3. Daca vreti sa verificati daca s-au platit, mergeti la AJOFM sa se uite in evidentele lor.
Sunteti estrem de rapid cu raspunsurile, va multumesc iar.Tocami am vorbit la AJOFM si mi-au spus ca ei nu imi pot spune daca firma mi-a platit, imi poate doar spune daca au depus declaratiile.Si ca pe acea adeverinta se cer si numerele de ordine de plata cu care au platit, si ca ei completeaza pe propria raspundere aceast rubrica.Doar ca la cum ii cunosc eu, sunt in stare sa treaca neadevaruri, si nu stiu cum m-ar influenta pe mine acest lucru, in sensul sa nu ma trezesc dupa o luna doua ca mi se suspenda indemnizatia de somaj din acest motiv.Am sunat si la Finante, si ei mi-au spus ca nu imi pot da un raspuns pe persoana ci doar pe societate.Ma sfatuiti unde sa ma indrept pana la urma, ca nu mai inteleg...va multumesc
1. Puteti sa vorbiti cu angajatorul si daca, intr-adevar, nu a platit contributia pentru somaj o poate plati numai pentru dvs., cu un OP in care specifica numele dvs.
2. In ultima instanta va ramane calea de a da in judecata pe angajator dar asta necesita timp si nu aveti asa ceva.
Buna dimineata!V-am urmat sfaturile si am primit niste raspunsuri legate de impozite si taxe.Am fost acum dimineata la Finante si mi-au spus ca este platit inclusiv pentru august 2009.Deci e in urma cu o luna.Din cate mi-ati spus Dumneavoastra, el poate plati numai pentru mine contributia la somaj.Dar daca refuza, sau nu mai reusesc sa dau de el, eu personal imi pot plati?Am intrat pe internet pe un calculator online de salarii si acolo mi-a dat detaliat cat plateste el pentru mine la salariul meu.Si mai am o intrebare...inseamna ca nici sanatatea nu e platita, deci daca patesc ceva sunt in aer...La fel, pot plati eu?Va multumesc anticipat!
demenyandreea35 a scris:

Buna dimineata!V-am urmat sfaturile si am primit niste raspunsuri legate de impozite si taxe.Am fost acum dimineata la Finante si mi-au spus ca este platit inclusiv pentru august 2009.Deci e in urma cu o luna.Din cate mi-ati spus Dumneavoastra, el poate plati numai pentru mine contributia la somaj.Dar daca refuza, sau nu mai reusesc sa dau de el, eu personal imi pot plati?Am intrat pe internet pe un calculator online de salarii si acolo mi-a dat detaliat cat plateste el pentru mine la salariul meu.Si mai am o intrebare...inseamna ca nici sanatatea nu e platita, deci daca patesc ceva sunt in aer...La fel, pot plati eu?Va multumesc anticipat!

nu puteti plati doar pt dvs. nici dvs, nici angajatorul. trebuie sa plateasca pt toti salariatii.

aceste plati se fac in contul unic la bugetul asiguratilor sociale (bas), si se face pt toate contributiile somaj, cas, sanatate, etc si pe baza declaratiei 102 (pe care angajatorul o depune la finante ) se distribuie aceste sume :P

daca firma este in una din situatiile speciale prevazute in legea 76/2002, atunci trebuie sa va accepte adeverinta fara sa fie facute platile la zi.

daca este insa o neglijenta a angajatorului, mergeti la itm si cereti-le sa intervina... poate se rezolva. in caz contrar singura solutie o aveti in justitie

succes =D>
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
new_2009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul corect pre si post natal anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati cu calculul pentru concediul prenatal deoarece contabilul firmei unde lucrez sustine ca-mi plateste prenatalul ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul prenatal? Lupu Gabriela Lupu Gabriela ce acte sunt necesare pentru concediu prenatal si postnatal, unde se depun aceste acte, cine plateste suma de bani cuvenita. Daca lucrez la patron si acesta ... (vezi toată discuția)
Ajutoare legale salariati liana istrate liana istrate In cazul in care unei salariate i s-au platit 2 luni de concediu prenatal si 2 luni de concediu postnatal, o societate este obligata sa-i plateasca si un ... (vezi toată discuția)