avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond rulment

locuiesc intr-n bloc nou construit iar presedintele si administratorul au cerut de la fiecare apartament cate 100 ron pentru fondul de rulment. din cate am inteles din lege , " De regula fondul de rulment se dimensioneaza astfel încât sa poata acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Stabilirea cuantumului se face prin echivalare cu suma care a fost necesara pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociatia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflatiei, iar în cazurile asociatiilor de proprietari nou-înfiintate, prin constatarea si însusirea experientei în domeniu a unor asociatii de proprietari echivalente ca marime". Avand in vedere ca blocul are 75 de apartamente cam cat credeti ca ar trebui sa fie valoarea fondului de rulment si cum ar trebui sa se plateasca? Tot odata sau esalonat?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:13, 13 Noiembrie 2009
Cuantumul fondului de rulment este greu de estimat, aici pe forum.
Parerea mea este ca pentru inceput sa se fixeze la 100 lei, bani achitati dintr-odata si apoi lunar suplimentat cu cate 5-10 lei pana cand se observa ca acest cuantum satisface nevoile lunare ale asociatiei Dv.

In plus de ce ati intrebat Dv. trebuie sa va spun ca este necesar crearea si alimentare fondului de reparatii al asociatiei al carui cuantum se stabileste de comun acord, in adunarea generala a proprietarilor..
Si eu cred ca 100 lei este o suma normala pentru fondul de rulment. Se plateste din prima luna pentru ca imediat incepeti sa consumati si sa beneficiati de utilitati si trebuie sa suportati si cheltuielile de administrare. Fiind anotimpul rece urmeaza lunile cele mai scumpe din an, asa ca o sa constatati ce sume va revin la intretinere pentru luna noiembrie sau decembrie. Atunci o sa va faceti o imagine daca fondul de rulment de 100 lei este deajuns sau mai trebuie suplimentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la asociatie claudia2015 claudia2015 Buna ziua, am luat un apartament la licitatie in martie 2015, fostul proprietar avea datorii la asociatie de 5000 ron, ele au fost sterse, dar ne-au bagat de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment silmarin silmarin Buna ziua,as fi recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu un raspuns,sfat...Eu am cumparat un apartament prin programul prima casa,mai exact o mansarda.Suntem ... (vezi toată discuția)
Fond rulment intretinere bloc brendissima brendissima Mai exista sau nu fond de rulment?Eu stiam ca in 2007 s-a decis ca nu mai este obligatoriu, ci optional, dar in acelasi timp s-a nascut foondul de reparatii. ... (vezi toată discuția)