avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverinta

Buna ziua, am solicitat la firma la care lucrez eliberarea unei adeverinte pentru incadrarea in grupa de munca.Firma nu mi-a eliberat aceasta adeverinta motivand :Incadrarea in grupa v-a fost calculata corect,fara a invoca o baza legala.
As dori sa actiunez in judecata firma .Ce articole ,dince legi trebuie sa mentionez la cererea de chemare in judecata.Mentionez ca doresc sa ma reprezint singur in instanta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: vasilesaioc , utilizator 11:30, 21 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
- art.34 alin.5
- art.40 alin.2 lit.h
- art.253

Legea 161/2003
art.161 alin.1 si 2

Conform HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, „adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive.

Angajatorii sau detinatorii legali de arhive au obligatia de a elibera aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, in mod gratuit.
Multumesc.Sper sa imi fie de ajutor la Judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupe de munca pentru persoane decedate giurgea giurgea Tatal meu, pensionar militar, a decedat. Mama, 83 de ani, este benficiara pensiei de urmas. In procesul revizuirii pensiei militare, mama a primit o decizie in ... (vezi toată discuția)
Stagiul militar vechime in munca nairda1964 nairda1964 Am lucrat cateva luni si apoi am fost incorporat in armata 05.01.1983-26.08.1984.Dupa aceea m-am reangajat la aceeasi uzina.Mare parte din aceasta perioada am ... (vezi toată discuția)
Vechimea pentru grupele ii de munca Evaf Evaf Sotul meu a lucrat la Autotranscom,firma care in prezentnu mai exista deoarece a intrat in insolventa cu ani in urma si arhivele sale au fost preluate de ... (vezi toată discuția)