avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amendă penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amendă penală

Bună ziua! Am primit o condamnare la amendă penală pe care am contesta-o la curtea de apel. Apelul a fost declarat ca fiind nefondat. As dori să știu dacă amenda penala poate fi plătită în jumătate in termen de 72 de ore. Din care moment incepe scurgerea celor 72 de ore. Am aflat aseara decizia curtii de apel. Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Amenda penala se plateste IN INTREGIME si termenul de la care incepe sa curga perioada pentru reabilitare este cel al momentului platii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o asemenea reglementare, exista insa posibilitatea sa solicitati judecatorului delegat cu executarea eșalonarea plății amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, in rate lunare, daca va aflati in imposibilitatea de a achita integral in termen de 3 luni de la ramanerea definitiva a hotărârii.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala Iulian921 Iulian921 Buna ziua! Am fost sanctionat cu o amenda penala. As dori sa stiu in cat timp dispare aceasta din cazier si daca se poate plati valoarea acesteia in mai multe ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de plata al unei amenzi penale? ilincasibisteanu ilincasibisteanu Buna ziua! Daca o persoana aflata in detentie primeste de la o alta instanta intr-o alta cauza o amenda penala, in cat timp trebuie sa o plateasca? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Amenda penala, esalonare plata maresflorea maresflorea Buna seara, Am savarsit o infractiune si am fost pedepsit in urma unei sentinte penale cu amenda penala. Nu am posibilitatea sa platesc intreaga amenda ... (vezi toată discuția)