avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la bunici la nepot si nora
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la bunici la nepot si nora

Buna ziua! Am si eu o nelamurire. In urma decesului bunicilor mei din partea tatalui, au ramas 5 ha de pamant arabil. Tatal meu e de asemenea decedat. A decedat dupa bunicii mei. Tatal meu mai are 3 frati. Eu sunt unicul copil din prima casatorie. Dupa ce s-a recasatorit, tatal meu a mai obtinut o parcela de pamant. Cu cea de-a doua sotie nu a mai avut copii. Intrebarea mea este: care este cota parte din acest pamant cuvenita mie si celei de-a doua sotii a lui din cele 5 ha si din parcela obtinuta in cea de-a doua casatorie? Mentionez ca nu s-a facut nici o succesiune. Nici de pe urma bunicilor, nici de pe urma tatalui.
Cel mai recent răspuns: JonJon2739 , utilizator 00:08, 21 Noiembrie 2018
Vă mulțumesc mult! Am ințeles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)